7News

Гройсман рассказал о новых проектах, которыми будет заниматься ProZorro

Экономика | 24 июля 2018, 13:22
Гройсман рассказал о новых проектах, которыми будет заниматься ProZorro

Процес приватизації в Україні, який розпочинається на основі нового законодавства і з використанням інноваційних інструментів, а саме механізмів платформи ProZorro, має проходити відкрито, конкурентно та прозоро. Про це сказав Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час відвідання офісу ProZorro в Києві.

Цього тижня на платформі ProZorro стартує продаж не стратегічних для економіки держави активів, і в системі зареєстровані вже перші лоти. Запуск малої приватизації координує Міжвідомча робоча група з питань приватизації.

«Наш Уряд вперше започаткував цей процес. Я зацікавлений в тому, аби все було відкрито, прозоро і конкурентно, і всій країні треба про це сказати, - сказав Володимир Гройсман. – Споконвіку було як, тримали об'єкти, не стратегічні для економіки, аби якось колись щось там прикупити чи продати. Змінюємо це, ламаємо стару систему і максимально все заводимо в ProZorro. Будь-який підприємець побачить, що продається, і купить собі потрібне приміщення, якийсь об'єкт – без знайомства з керівництвом району чи області».

Глава Уряду наголосив, що ефективний продаж активів – це велика допомога для малого й середнього бізнесу, а отже – це розвиток територій і розвиток економіки.

«Своє завдання бачу в тому, аби підтримувати команду усіма інструментами, які в мене є, аби ми змінювали пласти проблем, які не вирішувалися десятиліттям і робили країну слабшою. А тепер маємо прекрасну можливість. Хай продажі починаються з перших 18 лотів. Потім їх будуть тисячі. Наше завдання, аби це потім, наступило якомога швидше», - сказав Володимир Гройсман.

Довідково Згідно з Законом «Про приватизацію державного і комунального майна», який набрав чинності в березні, мала приватизація відбуватиметься через електронну систему ProZorro. Продажі. Мова йде про активи державної і комунальної власності вартістю до 250 млн грн. Виставляти об'єкти в рамках малої приватизації будуть Фонд державного майна України (ФДМУ), а також місцеві органи влади.

Першим об'єктом в рамках малої приватизації стало двоповерхове приміщення недіючої стоматологічної поліклініки в центрі Житомира. Воно було виставлене відділом по управлінню та приватизації комунального майна Житомирської міської ради на торговельному майданчику smarttender. biz, сертифікованому ProZorro. Одразу після цього свої перші об'єкти малої приватизації в системі зареєстрували Львів та Ізмаїл.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)