7News

Фискалы проверят харьковские предприятия с подозрительно низкими зарплатами

Экономика | 26 июля 2018, 15:15
Фискалы проверят харьковские предприятия с подозрительно низкими зарплатами

В Главном управлении ГФС в Харьковской области состоялось совместное заседание по вопросам соблюдения отдельными субъектами хозяйствования требований трудового и налогового законодательства при осуществлении предпринимательской деятельности. Об этом говорится в сообщении на официальном сайте ГФС в Харьковской области.

Були запрошені представники підприємств швацької, торгівельної, охоронної та фармацевтичної сфер діяльності, на яких середня заробітна плата за півроку виплачувалась на рівні або менш мінімальної заробітної плати.

Заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Артур Праскурін, керівник управління податків і зборів з фізичних осіб Сергій Благий та начальник управління з питань праці ГУ Держпраці у Харківській області Юлія Гончарова відверто поспілкувалися із запрошеними керівниками.

Держслужбовці розповіли керівникам підприємств про відповідальність за порушення трудового та податкового законодавства.

Для роботодавців законодавством передбачені великі штрафи за неоформлення працівників та виплату заробітної плати в конвертах (111,7 тис. грн. ), наслідком яких являється зарахування підприємства до групи «ризикових» з відповідними репутаційними наслідками.

Затронули й соціальний аспект. Для громадянина під великим питанням буде можливість отримання належного соціального захисту не тільки при призначенні пенсії в майбутньому, але й при виплаті лікарняних, отриманні допомоги у фонді зайнятості, отримання податкової знижки, неоплачувана відпустка тощо.

Крім того, податківці та представники Держпраці проінформували учасників зустрічі щодо методів контролю, які існують крім перевірочних. А це дуже серйозна аналітична робота фахівців з базами даних, моніторинг оголошень в засобах масової інформації, реагування на скарги громадян тощо.

Всі зазначені заходи аналітичної та контрольно-перевірочної роботи проводитимуться на постійній основі.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)