7News

Нужно ли регистрировать газобаллонное оборудование на авто?

Экономика | 08 сентября 2017, 00:55
Нужно ли регистрировать газобаллонное оборудование на авто?

Учитывая цену на бензин, многие водители переоборудовали свои авто на газ. Пока это дешевле бензина. А кто еще не переоборудовал, то задумался над этим вопросом.

В сети Интернет много противоречивой информации по этому поводу, сообщили "Главному" в региональном Сервисном Центре МВД Украины.

Одни говорят, что регистрировать газовую установку в сервисном центре МВД не нужно, другие же утверждают, что такая регистрация с заменой свидетельство о регистрации транспортного средства является обязательным.

Основні вимоги до переобладнання транспортних засобів зазначені у ст.32 Закону України «Про дорожній рух». У відповідності до даної статті, переобладнання транспортних засобів — зміна типу або марки (моделі), призначення чи параметрів конструкції транспортних засобів, що перебувають в експлуатації, шляхом установки кабіни, кузова чи їх деталей, спеціального обладнання і номерних агрегатів, не передбачених нормативно-технічною документацією на даний транспортний засіб, — повинно відповідати правилам, нормативам і стандартам України. Цією ж статтею встановлюється зобов'язання для суб'єктів господарювання, у разі переобладнання п'яти і більше транспортних засобів протягом року, мати узгоджену нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання та свідоцтво про погодження конструкції, що стосується забезпечення безпеки дорожнього руху.

Допуск до експлуатації переобладнаних транспортних засобів при цьому здійснюється винятково шляхом проведення спеціальних випробувань та оформлення сертифіката відповідності. Переобладнання, що призвело до зміни облікових даних механічного транспортного засобу, повинно бути відображено у його реєстраційних документах.     

Таке переобладнання реєструється в порядку, встановленому Постановою Кабінету Міністрів України №1388.      Але деякі майстри, які працюють нелегально, запевняють автовласників, що реєструвати ГБО не потрібно, та його встановлення без документів буде дешевше. Але, погоджуючись на таку сумнівну пропозицію, автовласник, з метою економії коштів, сам створює собі проблеми у майбутньому, адже встановлення не сертифікованого обладнання — незаконне та несе небезпеку як самому водію, так і оточуючим.     

Реєстрація ГБО відбувається в наступному порядку: власник транспортного засобу або його представник за дорученням звертається в будь-який сервісний центр МВС України для внесення запису про проведене переобладнання в свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Транспортний засіб оглядає експерт МВС на предмет відповідності номерів агрегатів, зазначеним у документах, та співробітник сервісного центру — для встановлення відповідності конструкції нормативам.  Термін для такого звернення - 10 днів після монтажу.     Для реєстрації ГБО потрібно подати наступні документи:

свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (в разі, якщо авто вже було зареєстровано на території України) або пакет документів для проведення першої реєстрації;

документ, що засвідчує особу власника (як правило, це паспорт). У разі звернення представника, - його паспорт та довіреність із правом проводити переобладнання;

ідентифікаційний номер платника податків;

свідоцтво про погодження конструкції;

копію чинного сертифіката на обладнання;

два акти приймання-передачі. Перший - за формою 3 або 4 (в залежності від газу - пропан або метан). Другий - за формою 6, які наведені в додатках до Порядку реєстрації;

квитанцію про сплату за перереєстрацію.

Зареєструвати газобалонне обладнання в Луганській області Ви можете у сервісних центрах МВС за наступними адресами:

м. Сватове, вул. Дружби, 22. Графік роботи: вт-пт: 9:00-18:00;  сб: 9:00-16:45; нд, пн: вихідний. Тел. (06471) 3-14-64 м. Сєвєродонецьк, Маяковського, 2А. Графік роботи: вт-пт: 9:00-18:00; сб: 9:00-16:45; нд, пн: вихідний. Тел. (06452) 4-50-53 м. Старобільськ, вул. Старотаганрозька, 107-А. Графік роботи:  вт-пт: 9:00-18:00; сб: 9:00-16:45; нд, пн: вихідний. Тел. (06461) 2-23-60 (06461) 2-05-70 м. Лисичанськ, вул. Канатна, 45. Графік роботи: вт-пт: 9:00-18:00;  сб: 9:00-16:45; нд, пн: вихідний. Тел. (06451) 7-25-74.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)