Глава МВД сделал жесткое заявление по поводу проявлений антисемитизма в Украине

Украина | 12 июня 2018, 14:27
Глава МВД сделал жесткое заявление по поводу проявлений антисемитизма в Украине

Це питання перебуває на жорсткому контролі у МВС. Про це сьогодні, 12 червня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з генеральним директором Всесвітнього єврейського конгресу Робертом Сінгером. У зустрічі також взяв участь віце-президент Всесвітнього єврейського конгресу Борис Ложкін.

«У сучасній демократичній Україні недопустимо, щоб будь-кого дискримінували, залякували або переслідували через належність до іншого віросповідання, нації або культури. Всі такі злочинні прояви отримують принципову і швидку реакцію поліції. Ми тримаємо це питання на контролі», - сказав Арсен Аваков.

Директор Всесвітнього єврейського конгресу Роберт Сінгер висловив свої сподівання на те, що МВС не допустить протиправних дій стосовно представників єврейської громади.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ зустрівся з головним рабином міста Києва Йонатаном Беньяміном Марковичем.

Довідково. Всесвітній єврейський конгрес (World Jewish Congress) - міжнародна федерація єврейських громад, заснована у Женеві у 1936 році у відповідь на посилення нацизму та антисемітизму в Європі. Серед основних пріоритетів діяльності: боротьба з делегітимізацією Ізраїлю, підтримка мирного процесу на Близькому Сході, вшанування жертв Голокосту, боротьба з антисемітизмом, діалог з іншими релігіями.

Джерело: Департамент комунікації МВС України

По материалам: glavnoe.ua