На Луганщине армейцы учились "наводить мосты"

Украина | 22 июня 2018, 11:29
На Луганщине армейцы учились  наводить мосты

На Луганщині, підрозділи, що залучені до проведення операції Об'єднаних сил провели спільні комплексні тактико-спеціальні заняття з наведення понтонної переправи через річку Айдар. Даний захід проводився з метою злагодження бойових підрозділів різних родів військ та удосконалення навичок особового складу під час виконання завдань за призначенням.

У заняттях взяли участь військові понтонери, підрозділ аерозольного маскування та близько 20 одиниць військової техніки. Понтонно-мостову переправу було наведено довжиною 70 метрів.

За задумом командування інженерним підрозділам необхідно було у терміновому порядку обладнати та утримувати понтону переправу через річку для передислокації важкої автомобільної техніки та особового складу.

Перед встановленням понтонної переправи армійці перевірили дно річки на наявність предметів, які б могли становити перешкоду у встановленні переправи. Після чого військові під прикриттям димової завіси здійснили встановлення понтонного мосту та передислокацію техніки.

— Всі учасники заняття отримали чудову можливість потренуватися в обладнанні, утриманні поромних переправ, а також в аерозольному маскуванні, — сказав начальник групи РХБ захисту командування операції Об'єднаних сил.

За словами офіцера, всі військові впоралися з нормативами на «відмінно».

По материалам: glavnoe.ua