У Криму не екологічна катастрофа, а лише повернення до колишнього стану - до освоєння півострова Україною

Украина | 10 августа 2018, 16:05
У Криму не екологічна катастрофа, а лише повернення до колишнього стану - до освоєння півострова Україною

У ефірі телеканалу «Прямий» постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Борис БАБІН висвітив деякі аспекти життя на окупованому РФ півострові. Зокрема відповів і на таки питання:

«ПРЯМИЙ»: Якщо завтра раптом буде рішення Генасамблеї ООН і Ради безпеки ООН про те, що повертається Крим до України, і раптом з тим зголосяться в Росії, і раптом там збройних людей немає, – яка буде реакція кримського жителя? Адже у мене враження, що кримські люди, крім татарів і активістів, досить мляві політично люди, яким, в принципі, все одно. І якщо завтра щось поміняється, вони скажуть: окей, тепер будемо жити знову з жовто-блакитним прапором? Наскільки я помиляюся?

Б. БАБІН: В цілому – ні. Населення Криму масово ніколи не підтримувало якісь ідеї сепаратизму. Активісти, які там можуть дійсно піти хоча б на рівень барикади чи несення російського прапору, – це 5-7%, ну 10% населення. Безумовно, в умовах деокупації буде ситуація міграції частини населення з тих, хто не буде сприймати повернення української влади, з тих, хто вчинив злочини. Звісно, вони будуть тікати.

Але на сьогодні ми маємо іншу біду – це ті росіяни, яких завезли. Це сотні тисяч осіб. І, як держави Прибалтики, зараз ми будемо мати величезний клопіт. Вони будуть так сідати, казати: «Ось моя бабушка-інвалід, їй потрібне кримське повітря… Ей, ООН, це бабушка-інвалід, не можна її висилати з Криму. Я придбав в 2015 році діляночку, ви маєте поважати моє право на власне майно». І з цими господами-добродіями ми будемо мати величезну проблему. Ми маємо зробити так, що вони все ж таки повернулися добровільно чи в межах адміністративних проваджень туди, звідки вони приїхали.

(Борис Бабін)

По материалам: Обком, prm.ua