В Нацгвардии показали полевой выход подразделений противовоздушной обороны Первой Президентской бригады

Украина | 12 апреля 2019, 17:57
В Нацгвардии показали полевой выход подразделений противовоздушной обороны Первой Президентской бригады

Об этом сообщает пресс-служба НГУ:

Для підрозділів протиповітряної оборони Першої Президентської бригади оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка Північного ОТО розпочався польовий вихід.

Програма заходу досить насичена: участь у тактичних навчаннях взводів, відпрацювання питання бойового застосування підрозділів протиповітряної оборони, змагання за звання кращого розрахунку ЗУ-23. Заняття проводяться на полігоні навчального центру Збройних сил України, що на Чернігівщині.

Проживають військовослужбовці у польовому таборі, який включає всі необхідні елементи: житлова зона, польова кухня та їдальня, побутова зона, місця для вмивання, а також польова кімната зберігання зброї. Для відпрацювання навичок з бойового чергування військові розгорнули пункт управління протиповітряної оборони.

Гвардійці вже склали кваліфікаційні іспити, під час яких перевірили їх знання та навички з технічної, спеціальної, медичної та вогневої підготовки. Виконуючи нормативи з вогневої підготовки використовували сучасні автоматичні мішеневі комплекси. А навички гвардійців пуску зенітних керованих ракет перевірялися за допомогою тренажерів віртуальної реальності.

«Кваліфікаційний іспит підрозділу бригади пройшов на високому рівні. Гвардійці продемонстрували свої знання та навички, добре відпрацювали нормативи та виконали поставлені задачі. Загалом, результатом своїх підлеглих я задоволений», - розповів командир зенітно-ракетного дивізіону підполковник Сергій Доля.

По материалам: glavnoe.ua