В ООС 2 обстрела за сутки

Украина | 04 декабря 2019, 00:14
В ООС 2 обстрела за сутки

В течение текущих суток вооруженные формирования Российской Федерации 2 раза нарушили режим прекращения огня.

Противник обстрелял позиции наших подразделений из гранатометов различных систем, крупнокалиберных пулеметов и другого стрелкового оружия.

Об этом в ежедневной вечерней сводке сообщает пресс-центр штаба ООС:

1 обстріл позицій українських захисників російськими окупаційними військами, зафіксовано у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "ПІВНІЧ":

неподалік Новолуганського – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "СХІД" противник також здійснив 1 обстріл по укріпленнях Об'єднаних сил:

біля Лебединського – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Сьогодні, 3 грудня, втрат внаслідок обстрілів серед особового складу Об'єднаних сил не зафіксовано.

Нарешті, на неодноразові запити української сторони СЦКК через СММ ОБСЄ, російські окупаційні війська надали гарантії дотримання режиму припинення вогню у районі Мар'їнки.

Нагадаємо, що у цьому місті на Донеччині з 25 листопада знеструмленими залишаються близько 60 приватних будинків на вулицях Тельмана і Жовтневій. Виведені з ладу лінії електропередач знаходяться у секторах ведення вогню збройних формувань Російської Федерації.

Сподіваємось, що завтра, 4 грудня, українські ремонтні бригади зможуть почати заходи з відновлення електропостачання.

Українська сторона і, зокрема, Луганська обласна військово-цивільна адміністрація, постійно опікується проблемними питаннями місцевих жителів. Перевезення населення між відновленим мостом та КПВВ "Станиця Луганська" сьогодні здійснювалось 1 автобусом та 2 електромобілями. Продовжують діяльність щодо надання допомоги цивільним співробітники Червоного Хреста. Представники ДСНС України провели щоденне обстеження місцевості з обох боків від дороги в районі лісосмуги та мосту на наявність вибухонебезпечних предметів. На дорозі проходять снігоочисні роботи.

На ділянці розведення №2, у районі населеного пункту Золоте Луганської області, обстановка залишається стабільною. Здійснюються заходи щодо дотримання режиму ТИША.

На ділянці розведення №3, в районі населеного пункту Богданівка Донецької області, сьогодні, силами та засобами ДСНС України під час обстеження території було вилучено 4 вибухонебезпечних предмети. Окрім того, розібрано 8 допоміжних споруд. Усі заходи на цій ділянці за графіком повинні бути завершені 8 грудня цього року.

По материалам: glavnoe.ua