Палата представників США ухвалила законопроєкт, який дозволяє жінкам та ЛГБТК-людям бути президентами

Мир | 22 июня 2022, 17:43
Палата представників США ухвалила законопроєкт, який дозволяє жінкам та ЛГБТК-людям бути президентами

Палата представників США ухвалила законопроєкт, який має на меті переглянути федеральний закон і пояснити, що жінки та представники спільноти ЛГБТК можуть бути президентами Сполучених Штатів. Про це пише УНН, посилаючись на The Hill.

Деталі Законопроєкт, названий "Законом про Президента 21 століття", ухвалили шляхом голосування на останньому Конгресі. Він стосується частини кодексу США про погрози президентам, колишнім президентам та деяким іншим особам. Зазначають, що наразі у статуті використовують термін "дружина", описуючи "найближчу родину", проте його замінять на "один з подружжя".

Попри те, що у Сполучених Штатах не було жінки-президента, проте колишній держсекретар Гілларі Клінтон стала першою жінкою, яка була кандидатом на цю посаду в 2016 році. Також американці не обирали президента-представника спільноти ЛГБТК. Однак у 2020 році Піт Буттіджедж, що зараз обіймає посаду міністра транспорту і є відкритим геєм, був популярним кандидатом на праймеріз від Демократичної партії, перш ніж вийшов з перегонів.

Цитата "Хоча нам ще попереду довгий шлях, як щодо рівності, так і представництва, уряд нашої країни стає все ближче до того, щоб нарешті представляти блискуче різноманіття нашої країни. Наші закони повинні відображати той факт, що президент та його дружина можуть бути будь-якої статі", - сказала депутат-республіканець Девід Сісіллін під час виступу у залі Палати представників.

Автор законопроєкту, депутат Марк Покан зазначив, що ця зміна є "критично важливою", оскільки США можуть врешті побачити жінку або представника спільноти ЛГБТК на посаді президента.

Раніше Палата представників США ухвалила радикальний пакет заходів для контролю за зброєю.

Марина Тищенко Джерело: УНН

По материалам: e-news.com.ua, unn.com.ua