Рожеві щоки під час сп’яніння можуть бути ознакою хвороби серцево-судинної системи

Здоровье | 07 февраля 2023, 21:42
Рожеві щоки під час сп’яніння можуть бути ознакою хвороби серцево-судинної системи

Рожеві щоки під час сп’яніння можуть бути ознакою хвороби серцево-судинної системи Вчені попереджають, що люди, у яких червоніють щоки та вуха після прийому алкоголю, можуть мати проблеми із серцево-судинною системою. Про це свідчить новий експеримент науковців Стенфорду.

Небезпечна проблема Близько 8 відсотків населення планети мають специфічний ефект під час вживання алкоголю – почервоніння обличчя та щік. Причина такого явища переважно генетична, часто пов’язана з наявністю гена ALDH2*2 і трапляється переважно у людей азійської зовнішності. Даний блок ДНК впливає на відсутність у печінці ферменту ALDH2, який відповідає за метаболізм алкоголю.

Дослідники зі Стенфордського університету зробили експеримент на мишах і дізналися, що відбувається з тими тваринами, які мають цей ген. Директор інституту серцево-судинних захворювань, співавтор дослідження Джозеф Ву розповів про результати.

При вживанні алкоголю миші з цим варіантом продемонстрували збільшення розміру судин, збільшення товщини судин та порушення скорочення та розслаблення судин.

Фахівці дійшли висновку, що в кровоносних судинах було запалення, яке обмежувало кровотік і могло призвести до ішемічної хвороби серця, і воно також може бути у людей з таким генним набором.

Є ліки Однак цієї небезпечної хвороби можна уникнути, використовуючи препарат від діабету – емпагліфлозин. Дослідження показує, що він ефективний зі зняттям цієї проблеми. Однак попереджаємо: перед тим, як використовувати якийсь тип ліків, необхідно проконсультуватися з лікарем.

Також лікарі попереджають, що незважаючи на те, що ця проблема піддається профілактиці, саме по собі регулярне вживання таких напоїв не корисне. Воно шкідливе для всіх, незалежно від віку, статі, етнічної приналежності, терпимості до алкоголю або способу життя і може викликати велику кількість захворювань, у тому числі і онкологію.

https://newsyou. info/   Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua, newsyou.info