Названо продукти, які безпосередньо впливають на тривалість життя

Здоровье | 13 марта 2023, 09:11
Названо продукти, які безпосередньо впливають на тривалість життя

Названо продукти, які безпосередньо впливають на тривалість життя Дієтолог розповіла про групу продуктів, які не залишають шансів стати довгожителі.

ЯКЩО ХОЧЕШ БУТИ ЗДОРОВИМ.

Лікарі давно розкрили секрет довгого життя: треба правильно харчуватися, вести здоровий спосіб життя і не нервувати. Чим більш позитивним буде ваше ставлення до життя, тим більше шансів провести його не в муках чи прикростях, а в радості.

Виявляється, існує і зворотний взаємозв’язок: люди, які їдять харчове «сміття», ризикують прожити менше відміряного долею. Дієтолог Кетрін Зератскі , поспостерігавши за своїми пацієнтами, склала список продуктів, які здатні сильно вкоротити життя людини, яка навіть не має хронічних захворювань.

ПОГАНА ЇЖА На думку експерта, є п’ять видів продуктів, які негативно впливають на тривалість життя.

Перероблені м’ясні продукти (сосиски, ковбаси, магазинні пельмені та ін. ).  За спостереженнями медиків, такі продукти не повинні часто бути присутніми в меню, оскільки є однією з основних причин ранньої смертності. «В одному з досліджень встановлено зв’язок між регулярним вживанням переробленого червоного м’яса та зростанням ризику захворювань серцево-судинної системи, онкології, особливо раку товстої кишки. Бекон, сосиски, хотдоги, шинка, консервоване м’ясо сповнені солі та насичених жирів, що також підвищує ризики від їх вживання», – розповіла Зератські.

Смажена на олії їжа.  Занадто жирна їжа здатна призвести до проблем серцево-судинної системи. Від надлишку жирів та канцерогенів різко зростає рівень шкідливого холестерину, що призводить до підвищення ризику утворення тромбів.

Сахаровмісні продукти.  Велика кількість цукру або речовин, що його замінюють (наприклад, фруктози) ще нікому на користь не пішло. Зайва насолода заважає насолоджуватися натуральним смаком продукту, а також підвищує ризики загострення діабету та передчасної смерті.

Алкоголь.  Навіть один келих вина в день несе в собі невеликий, але все ж таки ризик виникнення онкології. Наприклад, рак шлунка. Крім цього, спиртні напої можуть спровокувати загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, сильні головні болі і навіть призвести до серцевого нападу.

Магазинні випічки.  Для багатьох сімей вечір перестає бути приємним, якщо на столі не буде чогось смачного до чаю. Заради традиційного чаювання, люди купують плюшки, пиріжки та пироги у найближчій пекарні. Розраховуючи отримати свіжий смачний продукт, насправді, в більшості випадків покупці набувають лише відносно їстівного концентрату борошна, цукру та всіляких хімічних добавок, ароматизаторів та підсилювачів смаку. Зрозуміло, що ніякої користі для здоров’я від них немає, а ось ризик отримати онкологію або загострення хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту є і дуже великий.

https://newsyou. info/ Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua