Канал Еспресо начал прием заявок на участие книг в премии "Еспресо. Выбор читателей"

Культура | 01 июня 2017, 15:08
Канал Еспресо начал прием заявок на участие книг в премии  Еспресо. Выбор читателей

Пропозиції приймаються упродовж червня місяця.

З 1 червня стартує перший етап премії — формування довгого списку книжок. Заявки можуть надсилати, як видавництва, так і читачі відповідно до наступних номінацій: доросла література (книги, розраховані на аудиторію віком старше 18-ти років) і дитяча література (книги для дітей та підлітків).

Аби потрапити до довгого списку, книжки мають бути написані українською мовою, видані з 1 червня 2016 по 31 травня 2017 року (підписані до друку), мати наклад від 1000 екземплярів. Книжки мають бути видані вперше і розповсюджуватися по території України.

Свої пропозиції можна надсилати, заповнивши форму. Кількість заявок від однієї особи необмежена.

Книжкова премія «Еспресо. Вибір читачів» заснована телеканалом Еспресо. Її презентація відбулася 18 травня 2017 року в рамках Книжкового Арсеналу в Києві. Премія покликана відзначати найкращі літературні новинки року, підтримувати інтерес до читання в українців, допомагати читачам обирати цікаві книжки, допомагати видавцям знаходити шлях до читачів. Переможці Премії будуть оголошені 24 листопада 2017 року, в день народження Еспресо, в ефірі телеканалу і на сайті espreso. tv.

Запитання до оргкомітету Премії надсилайте на book@espreso. tv.

По материалам: glavnoe.ua