В Мариуполе будут судить пособников путинских террористов

Украина | 14 февраля 2018, 10:32
В Мариуполе будут судить пособников путинских террористов

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України, які на замовлення спецслужб терористичної організації "ДНР" планували здійснити теракт у Маріуполі Завдяки якісному здійсненню процесуального керівництва прокуратурою Донецької області слідчими СБУ завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом готування до вчинення терористичного акту, незаконного поводження з бойовими припасами та вибуховими пристроями, незаконного виготовлення вибухових пристроїв.

Під час досудового розслідування установлено, що двоє мешканців м. Покровська Донецької області віком 26 та 34 роки отримали від представників так званого "Міністерства державної безпеки ДНР" завдання щодо підготовки теракту у Маріуполі. За це їм обіцяли заплатити 5 тисяч доларів США.

Обвинувачені приїхали до м. Маріуполя, де на орендованих квартирах ретельно готувалися до скоєння терористичного акту, зокрема, за вказівками представника так званого "Міністерства державної безпеки ДНР" власноруч виробили радіокерований саморобний вибуховий пристрій на основі двох протипіхотних мін осколочної направленої дії «МОН-50» із зарядом вибухової речовини по 700 г в кожній, із дальністю польоту забійних осколків до 80 м, та кожна з яких має 485 вражаючих осколкових елементів.

Головною метою диверсантів було залякування людей та дестабілізація ситуації у Маріуполі і зоні проведення АТО взагалі.

Завдяки злагодженій співпраці правоохоронців 9 жовтня 2017 року зловмисників затримано на місці скоєння злочину при спробі забрати та перенести в інше, заздалегідь обумовлене ними місце вищевказаний саморобний вибуховий пристрій, де використати його за призначенням, а саме здійснити терористичний акт шляхом вибуху на прилеглій до залізничного вокзалу м. Маріуполя території.

Обвинувальний акт прокуратурою затверджено та скеровано до суду. Наразі чоловіки перебувають під вартою, де і очікуватимуть на вирок. За скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 258; ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 263; ч. 2 ст. 263-1 КК України, обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі.

По материалам: glavnoe.ua