7News

5 натуральних засобів, які зменшують тривожність

Здоровье | 16 октября 2019, 00:15
5 натуральних засобів, які зменшують тривожність

Хоча медицина стрімко розвивається, довіра до природних засобів не згасає. Навпаки, люди все більше цікавляться правильним харчуванням та здоровим способом життя. Наукові дані не можуть повністю підтвердити ефективність традиційної медицини, але вона справді допомагає багатьом.

Можливо ромашковий чай не врятує тебе від депресії, але чудово допоможе розслабитися і позбутися стресу. Які натуральні засоби також позитивно впливають на наш психічний стан – читай далі.

Фітотерапія

Перед тим, як розпочати лікування травами, не зайвою буде консультація з лікарем. Адже кожна рослина по-різному впливає на організм. Трійку лідерів за позитивних впливом на здоров’я формують родіола рожева, собача кропива та ромашка.

Родіола здатна зміцнити твій імунітет, зменшити втому і тривожність. До того ж, відвар із родіоли та пасифлори чудово бореться із безсонням. У свою чергу собача кропива та ромашка здатні знизити рівень стресу.

Білок

Особливо важливо наситити ним свій організм за сніданком. Таким чином, рівень глюкози у крові залишатиметься стабільним. Не нехтуй цим, адже падіння глюкози призводить до нервозності та тривоги.

Додай ще одну корисну звичку до свого щоденного раціону – влаштовуй перекус горіхами та частіше вживай рибу, зелень та бобові.

Ефірні олії

Ароматерапія – стародавній і потужний засіб для розслаблення, зняття стресу і поліпшення сну. Лікарі рекомендують насолоджуватися ароматами лаванди, м’яти або лимону щовечора. До речі, лавандова олія впливає на біорецептори з такою ж силою, як і деяке снодійне.  

Каннабідіол Поки що існує лише декілька наукових досліджень, які вказують на вплив каннабідіолу на відчуття тривожності. Професор нейробіології Маргарет Хейні з Колумбійського університету зауважує, що каннабідіол діє на різні ділянки мозку, а також на рецептори серотоніну. Ця речовина доступна у найрізноманітніших формах – від харчових добавок до олій та косметичних засобів.

Вітаміни

Надмірне занепокоєння може викликати нестача вітамінів D та B12. Тож радимо здати відповідні аналізи. На додаток, нещодавнє дослідження, опубліковане у виданні Journal of the American Medical Association, вказує на те, що жирні кислоти омега-3 можуть полегшити симптоми тривожного синдрому у пацієнтів.

Перед тим, як почати приймати вітаміни, важливо проконсультуватися зі спеціалістом. Також не забувай – ти можеш отримати їх із продуктів харчування. Наприклад, лосось – чудове джерело всіх вищезгаданих корисних речовин.

cosmo.com.ua 

Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ     
Комментариев (0)