7News

Вчені розповіли, як знизити ризик інсульту

Здоровье | 09 августа 2022, 10:54
Вчені розповіли, як знизити ризик інсульту

Вчені розповіли, як знизити ризик інсульту Інсульт – це небезпечний для життя стан, який виникає при припиненні кровопостачання частини головного мозку.

Найбільш поширеним типом інсульту є ішемічний інсульт, який виникає, коли тромб блокує приплив крові та кисню до мозку. Потік крові зазвичай утворюється в тих місцях, де артерії з часом звужені або заблоковані жировими відкладеннями. Хоча з віком артерії можуть звужуватися, є низка факторів, які можуть прискорити це.

Це включає:

1. Куріння.

2. Високий кров’яний тиск (гіпертонія).

3. Ожиріння.

4. Високий рівень холестерину.

5. Діабет.

6. Надмірне вживання алкоголю.

Дослідження показали, що вживання в їжу волоських горіхів може фактично знизити ризик інсульту, а також деяких станів, що викликають інсульт, таких як діабет і високий кров’яний тиск і рівень холестерину. Альфа-ліноленова кислота (АЛК), тип омега-3 жирних кислот , визнана корисною у профілактиці серцевих захворювань та інсульту. Волоські горіхи – єдині горіхи, які містять значну кількість омега-3 АЛК – 2,7 грама на 30 г. Кожна жменя (приблизно 30 г) волоських горіхів також містить 1,4 г клітковини та 4,4 г білка.

Середземноморська дієта, що включає горіхи, насамперед волоські, була пов’язана з 46-відсотковим зниженням ризику інсульту в порівнянні з дієтою з низьким вмістом жирів.

https://newsyou. info/   Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua, newsyou.info
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ     
Комментариев (0)