7News

В "Народном фронте" считают, что Порошенко должен сделать кадровые выводы в отношении руководства Генштаба ВСУ

Украина | 12 октября 2018, 14:10
В  Народном фронте  считают, что Порошенко должен сделать кадровые выводы в отношении руководства Генштаба ВСУ

Президент Петро Порошенко має зробити кадрові висновки внаслідок вибухів на території військового складу Міноборони в Ічнянському районі Чернігівської області та звільнити тих високопосадовців у Генеральному штабі, які є відповідальні за безпеку військових складів.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко у четвер в ефірі одного з телеканалів.

Народний депутат нагадав, що ще після попередніх вибухів на військових складах (останній в Калинівці, раніше – Балаклія, Сватово та ін. ) і Комітет ВРУ з питань національної безпеки та оборони, і Секретаріат Ради національної безпеки та оборони України зробили необхідні рекомендації щодо переобладнання військових складів та посилення їх безпеки. Більше того, Верховна Рада проголосувала за виділення у Державному бюджеті 500 млн гривень на ці потреби. Однак, за словами Антона Геращенка, Генеральний штаб так і не вжив усіх необхідних заходів і використав лише третину виділених коштів (177 млн грн станом на 1 жовтня).

"Законодавча влада зробила все разом з Секретаріатом Ради національної безпеки та оборони для того, щоб попередити наступні вибухи", - наголосив народний депутат.

Також він розповів, що після підриву складів у Балаклії, Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов тоді провів перевірку усіх складів.

"Я був у нього в кабінеті після того, як вибухнула Калинівка, і він мені показував отакі величезні довідки по кожному складу, в тому числі й по Ічні. Там було детально розписано для Генерального штабу, що потрібно робити: де відбудувати нові склади, де поставити відеонагляд, де просто поновити огорожу", - розповів Антон Геращенко.

Він також продемонстрував розроблений план побудови бетонного складу, який вміщає близько двох тисяч тон боєприпасів. За його словами, на будівництво одного такого складу необхідно близько 12 млн грн (смета на 2017 рік. – Ред. ).

"За 500 млн гривень (виділених з Держбюджету. – Ред. ) можна було побудувати 45-50 таких складів, в яких можна було б зберігати 100 тисяч тон найбільш важливих боєприпасів, але цього не зроблено! ", - обурився парламентар.

Іншою невирішеною проблемою, за словами Геращенка, залишилось те, що не були розосереджені однотипні боєприпаси по різних складах.

"В Ічні зберігалися майже всі 120-міліметрові міни, і Турчинов пропонував розосередити боєприпаси. Казали: немає вагонів. Це брехня. Знайшлись би декілька тисяч вагонів розосередити боєприпаси, щоб не було так, що одні снаряди, одні міни – на одному складі", - зауважив депутат.

За його даними, на військовому складі біля Ічні вибухнуло вже близько 80 % боєприпасів.

"А щоб відновити десятки тисяч тон боєприпасів – це мільярди доларів і десятки років", - Антон Геращенко.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)