7News

НАБУ: В деле о коррупции в "оборонке" прокурор САП дал указание удалить фамилию "Гладковский"

Украина | 11 апреля 2019, 16:58
НАБУ: В деле о коррупции в  оборонке  прокурор САП дал указание удалить фамилию  Гладковский

Руководство Специализированной антикоррупционной прокуратуры (САП) публично настаивает на необходимости активного расследования хищений в сфере обороны, однако их реальные действия существенно отличаются от озвученного СМИ. "Фактически, САП саботирует расследование НАБУ, начатое по материалам BIHUS. info", - говорится в сообщении НАБУ.

"После открытия дел по фактам, изложенным в расследовании журналистов, НАБУ сразу инициировало истребование в ГПУ уголовного производства, которое, вероятно, содержит переписку, обнародованную в СМИ. Однако без согласования со стороны САП это сделать невозможно. Зато САП почти месяц игнорирует эту инициативу НАБУ, не прибегая ни к каким объяснений", - отмечено в сообщении, опубликованном в Facebook НАБУ.

Отже, хронологія подій 26 лютого — 5 березня — детективи НАБУ відкривають кримінальні провадження за фактами, викладеними @BIHUS. INFO: листувань, що можуть свідчити про причетність до корупційної схеми екс-першого заступника РНБО та його сина, і яких в НАБУ як не було, так і немає досі (детальніше — https://bit. ly/2VDRJUa).

7 березня — детективи проводять понад 20 обушків, в т. ч. за адресою проживання осіб, згаданих в матеріалах @BIHUS. INFO 12 березня — перший заступник Керівника САП отримує для погодження постанову Директора НАБУ про витребування з Головної військової прокуратури кримінального провадження № 42016110350000102 від 01.04.2016. Того самого, в ході розслідування якого вилучено мобільні телефони Віталія Жукова та Андрія Рогози з листуванням щодо корупції в ДК «Укроборонпром». Досі НАБУ відповіді від САП не отримало.

Водночас детективи офіційно звертаються до Головної військової прокуратури ГПУ про надання можливості ознайомитись з матеріалами кримінального провадження № 42016110350000102. У відповідь процесуальні керівники Військової прокуратури надають доступ детективам, але лише до частини матеріалів справи — на 300 аркушах, які не містять листування між Жуковим, Рогозою та іншими можливими фігурантами кримінального провадження.

20.03.2019 – НАБУ знову звертається до САП, направляючи листа з проханням повідомити результати розгляду постанови про витребування № 42016110350000102. Відповіді немає.

Прокурори САП постійно затягують строки погодження клопотання про виїмку речей та документів, що мають значення для розслідування. В результаті звернення до суду за відповідними дозволами на проведення процесуальних дій відтерміновуються.

Процесуальними керівниками у кримінальному провадженні, відкритому за публікаціями BIHUS. info , не надано жодної вказівки, окрім однієї і то – в усній формі: не згадувати у клопотаннях детективів, що скеруються до суду, прізвища Гладковського О. В. та інших осіб, які опубліковані в журналістському розслідуванні.

Ситуація, що склалася, не тільки не сприяє всебічному та об'єктивному розслідуванню фактів корупції в оборонному комплексі, а й навпаки унеможливлює її. Натомість її використовують як інструмент політичного тиску на НАБУ, в тому числі з боку Керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)