7News

Украинские гидрографы изучают опыт коллег из НАТО

Украина | 10 октября 2019, 18:51
Украинские гидрографы изучают опыт коллег из НАТО

У місті Генуя (Італія) відбулася експертна зустріч фахівців Військово-Морських Сил Збройних Сил України та Військово-морських сил Італійської Республіки з питань гідрографії.

Це перший візит представників Центру навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС ЗС України до іноземних колег з моменту передислокації військової частини у 2014 році на материкову Україну з окупованого півострову Крим. Тоді наші військові гідрографи майже повністю втратили матеріально-технічну базу, зокрема і корабельну складову. На сьогодні для виконання відповідних завдань Центр користується суднами ВМС ЗС України. Тож зрозуміло, що доцільність цієї зустрічі зумовлена потребою визначення подальшого напрямку розвитку гідрографічних робіт та їхнього програмного забезпечення у ВМС ЗС України за прикладом провідних країн світу.

— Наші іноземні колеги продемонстрували матеріально-технічну базу свого інституту, ознайомили з сучасним обладнанням, з корабельним складом, зокрема з гідрографічними кораблями і катерами, службою логістики та принципами її роботи, а також з картографічною продукцією. Крім цього, ми мали змогу перейти від теорії до практики під час виходу на італійському гідрографічному судні в море, — розповідає начальник навігаційної партії навігаційно-гідрографічного відділення експедиційного відділу молодший лейтенант Євген Лісовий.

За словами офіцера, основна мета візиту — підготовка українських військових спеціалістів на базі Інституту гідрографії ВМС Італійської Республіки з метою ознайомитися з організацією роботи їхньої гідрографічної служби для подальшого впровадження досвіду виконання гідрографічних робіт держав-членів НАТО на сучасному обладнанні у ВМС ЗС України.

У підсумку візиту було досягнуто домовленості щодо питань подальшого двостороннього співробітництва.

Нагадаємо, що Центр навігації, гідрографії та гідрометеорології ВМС ЗС України є надзвичайно важливою складовою національного флоту. Серед його основних завдань — організація безпеки мореплавства, проведення гідрографічних зйомок Чорного та Азовського морів з метою забезпечення кораблів (суден) ВМС ЗС України інформацією по районах виконання бойових завдань.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)