7News

Китай вирішив пустити ВООЗ для розслідування походження коронавірусу 14 січня

Мир | 12 января 2021, 09:50
Китай вирішив пустити ВООЗ для розслідування походження коронавірусу 14 січня

Група експертів Всесвітньої організації охорони здоров’я в четвер, 14 січня, прибуде до Китаю, щоб разом із китайськими вченими встановити походження коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомляє УНН з посиланням на SCMP.

"Група експертів з охорони здоров’я зі Всесвітньої організації охорони здоров’я працюватиме з китайськими вченими, щоб визначити походження нового коронавірусу… Команда Всесвітньої організації охорони здоров’я для розслідування походження COVID-19 прибуде до Китаю в четвер”, - повідомили у ЗМІ з посиланням на дані уряду країни.

Зазначається, що ВООЗ та китайські вчені працюватимуть разом, але додаткові деталі не надаються.

“Польова місія повинна розпочатися в Ухані і включатиме вивчення лікарняних записів при виявленні випадків, які могли бути раніше, ніж перші випадки, виявлені в Китаї у грудні 2019 року, коли стало відомо про першу групу пацієнтів”, - вказано у повідомленні.

Зазначається, що очікується, що місія триватиме шість тижнів, включаючи карантинний період.

Таке оголошення китайського уряду з'явилося після того, як раніше у Китаї блокували приїзд екпертів ВООЗ. Вказано, що минулого тижня очільник ВООЗ Тедрос Адханом Гебреісус заявив, що "дуже розчарований”, що Китай не дав дозволу для роботи команди. Експертам відмовили у в’їзді в останню хвилину. Після того Пекін відповів на критику.

Дар'я Панченко Источник: УНН

По материалам: e-news.com.ua, unn.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)