Харьковский облсовет внес изменения в бюджет-2020

Экономика | 24 декабря 2020, 12:17
Харьковский облсовет внес изменения в бюджет-2020

Депутаты Харьковского областного совета поддержали внесение изменений в областной бюджет на текущий год, которые обусловлены необходимостью принятия ряда трансфертов из госбюджета и корректировки распределения имеющихся средств.

Зокрема, приймаються кошти субвенції з державного бюджету на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду закладів охорони здоров'я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з COVID-19 у сумі 135 млн 761 тис грн.

Кошти субвенції у розмірі 72 млн грн спрямовуються закладам охорони здоров'я, що фінансуються з обласного бюджету. Місцевим бюджетам області передається майже 64 млн грн.

Збільшується обсяг субвенції з державного бюджету на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» на 2020 рік на загальну суму 32 млн 214 тис грн, з яких 635 тис грн спрямовується освітнім закладам, що фінансуються з обласного бюджету, а майже 32 млн грн передаються місцевим бюджетам області на закупівлю засобів захисту учасників освітнього процесу під час пандемії.

На будівництво комплексу комунального некомерційного підприємства «Обласний центр онкології» приймаються кошти в сумі 100 млн грн.

Приймається субвенція з держбюджету для забезпечення опорних закладів охорони здоров'я у госпітальних округах медичним обладнанням, а саме цифровими рентгенівськими системами та апаратами ультразвукових діагностики у сумі майже 32 млн грн.

Збільшується обсяг субвенції на здійснення деяких заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню, локалізацію та ліквідацію спалахів, епідемій та пандемії гострої респіраторної хвороби COVID-19, у сумі 8,7 млн грн, та передбачаються видатки на забезпечення закладів охорони здоров'я, які здійснюють заготівлю, переробку, зберігання донорської крові та її компонентів, розхідними матеріалами для тестування на виявлення антитіл до коронавірусу, а також на закупівлю лабораторного обладнання, необхідного для забезпечення готовності та реагування на спалахи гострої респіраторної хвороби COVID-19.

15 млн грн додатково спрямовуються на виплату фінансової підтримки лікарям, середньому та молодшому медичному персоналу й співробітникам медустанов, які внаслідок службових обов'язків захворіли на коронавірусну хворобу.

В межах загального обсягу коштів обласного бюджету на виконання заходів комплексної програми «Здоров'я Слобожанщини на 2019-2020 роки» збільшуються видатки на загальну суму 33 млн грн.

Крім цього, перерозподіляються кошти на фінансову підтримку театрів – 2 млн 792 тис грн й філармоній, художніх і музичних колективів, ансамблів, концертних та циркових організацій – 2 млн 359 тис. грн в рамках заходів Програми розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2019-2023 роки (оплата праці з нарахуваннями.

Також збільшуються кошти освітньої субвенції на 31 млн грн, які будуть спрямовані на придбання шкільних автобусів.

«Зміни до обласного бюджету, які підтримав депутатський корпус, дозволять завершити бюджетний рік без затримок заробітних плат передусім. Рік, що минає, у зв'язку з об'єктивними обставинами, вніс корективи у роботу закладів культури, тож підтримка людей, які там працюють – наш обов'язок. Саме тому спрямовані кошти, майже 5 млн грн на зарплати співробітникам театрів та закладів культури.

Ще у вересні була ухвалена програма підтримки медичного персоналу, співробітників лікарень, які внаслідок виконання своєї роботи перехворіли, в рамках якої виділялося по 10 тис грн. Щоб усі постраждалі отримали компенсацію, наразі додатково спрямували з бюджету 15 млн грн, тож 2200 медиків отримають допомогу.

Також необхідну увагу приділено медичній сфері. У межах бюджетних асигнувань перерозподілили кошти, щоб вони залишились у регіоні і працювали в подальшому на посилення боротьби з коронавірусом. 100 млн грн держсубвенції передано на будівництво обласного Онкоцентру.

Крім того, у наступному році розподілимо між місцевим бюджетам 31 млн грн цільової субвенції на «Нову українську школу», яка залишилась нерозподіленою у поточному році. Ці кошти спрямують на оновлення парку шкільних автобусів», – сказав голова Харківської обласної ради Артур Товмасян, коментуючи рішення депутатського корпусу.

По материалам: glavnoe.ua