Європейський регулятор EMA схвалив бустерну вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer

Мир | 05 октября 2021, 13:30
Європейський регулятор EMA схвалив бустерну вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer

Європейське агентство лікарських засобів (EMA) схвалило бустерну вакцинацію від коронавірусу препаратом Pfizer. Про це повідомляють на сайті EMA.

Агентство оцінило дані для вакцини Comirnaty (BioNTech/Pfizer), що показують підвищення рівня антитіл, коли бустерна доза вводиться приблизно через шість місяців після другої дози у людей у віці від 18 до 55 років.

На підставі цих даних регулятор прийшов до висновку, що ревакцинація може розглядатися щонайменше через шість місяців після другої дози для людей у віці 18 років і старших.

У EMA зазначили, що на національному рівні органи громадської охорони здоров'я можуть видавати офіційні рекомендації з використання бустерних доз, беручи до уваги нові дані про ефективність та обмежені дані щодо безпеки.

Як зазначається, ризик запальних захворювань серця або інших дуже рідкісних побічних ефектів після ревакцинації невідомий і ретельно відстежується.

Також EMA рекомендує вводити бустерну дозу вакцини Pfizer людям з дуже ослабленою імунною системою мінімум через 28 днів після другої дози.

Зараз регулятор Євросоюзу оцінює дані на підтримку бустерної дози вакцини Spikevax (Moderna).

Наталия Медведева ЛIГАБiзнесIнформ

По материалам: e-news.com.ua