Медики назвали вітаміни та продукти, корисні для здоров’я очей

Здоровье | 25 июня 2022, 12:10
Медики назвали вітаміни та продукти, корисні для здоров’я очей

Медики назвали вітаміни та продукти, корисні для здоров’я очей Вчені стверджують, що продукти, багаті на вітамін Е (шпинат, броколі, насіння), на чверть знижують ризик поширеного офтальмологічного захворювання – катаракти Медики назвали вітаміни та продукти, корисні для здоров’я очей Експерти проаналізували дані досліджень, які охопили майже 250 тис. осіб, та виявили, що високий вміст вітаміну Е в крові захищає від захворювання.

Катаракта викликає помутніння кришталика, і, отже, погіршення зору. Найчастіше захворювання розвивається у літньому віці. Єдиний метод лікування катаракти – заміна кришталика штучним аналогом. Китайські вчені з’ясували, що доза захисна вітаміну Е становить мінімум 7 мг на день. Вітамін Е міститься у шпинаті, броколі, горіхах, насінні, креветках, рослинних оліях та авокадо. Крім того, його можна приймати у вигляді харчових добавок. Вітамін Е є сильним антиоксидантом. А катаракта багато в чому пов’язана з окислювальними процесами в кришталику, що викликаються впливом ультрафіолету та забрудненням навколишнього середовища.

“Насолоджуючись сонячною погодою, не варто забувати, що найкращий захист для наших очей — продукти харчування, багаті на вітамін E і сонцезахисні окуляри».

https://newsyou. info/   Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua