Один авокадо на день може знизити «поганий» холестерин

Здоровье | 04 августа 2022, 00:17
Один авокадо на день може знизити «поганий» холестерин

Один авокадо на день може знизити «поганий» холестерин Це довели вчені із Медичної школи Університету Тафтса (США) «Калорійна бомба» Авокадо є чудовим джерелом вітамінів (С, Е, К та В6), мінерів та корисних речовин. Крім того, він містить лютеїн, бета-каротин та омега-3 жирні кислоти. Через високий рівень жиру його іноді називають «калорійною бомбою».

Як правило, авокадо не радять їсти людям, які борються з ожирінням. Але чи справді його споживання сприяє збільшенню ваги? На це запитання спробували відповісти вчені з медичної школи Університету Тафтса.

Вони провели дослідження, під час якого намагалися дізнатися, чи впливає щоденне споживання авокадо на так зване вісцеральне, або абдомінальне ожиріння. Цей вид ожиріння особливо шкідливий для здоров’я. Надлишок жиру в організмі накопичується в галузі внутрішніх органів та загрожує розвитком багатьох захворювань, у тому числі серцево-судинних та діабету ІІ типу.

В експерименті взяли участь 1000 людей, які страждають на зайву вагу. Усіх їх поділили на дві групи: учасники першої харчувалися звично, а учасникам другої у щоденне меню запровадили один плід авокадо. Після закінчення експерименту, який тривав пів року, усім добровольцям виміряли рівень холестерину та вагу. Для перевірки рівня абдомінального жиру та жирової тканини було проведено магнітно-резонансну томографію (МРТ).

Цілющий вплив Як показало дослідження, учасники другої групи, які щодня з’їдали один авокадо, споживали більше клітковини та здорових жирів (омега-3), але менше вуглеводів та білків, ніж учасники першої.

— Було трохи суттєвих відмінностей між результатами аналізів добровольців. Виняток становив холестерин. В учасників другої групи спостерігався як нижчий рівень загального холестерину, так і нижчий рівень «поганого» холестерину, — сказав автор дослідження, професор медицини Еліс Х. Ліхтенштейн, передає Gazeta. pl.

Це означає, що авокадо впливає на здоров’я кровоносної системи. Адже, знижуючи «поганий» холестерин, або ліпопротеїни низької щільності (ЛПНЩ), тим самим перешкоджає відкладенню атеросклеротичних бляшок у судинах. Отже, зменшує ризик серцевих захворювань чи інсульту. Також вченими було наголошено, що авокадо не сприяє набору ваги.

Результати дослідження були представлені в Journal of the American Heart Association (Журнал Академічної кардіологічної асоціації).

https://newsyou. info/   Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua, newsyou.info