Медики назвали напій, який рятує від недоумства

Здоровье | 26 мая 2023, 11:39
Медики назвали напій, який рятує від недоумства

Медики назвали напій, який рятує від недоумства Для любителів апельсинового соку є гарна новина. Виявляється, що цей напій здатний запобігти розвитку нейродегенеративних захворювань, зокрема старече недоумство.

Дослідники з Гарвардського університету з’ясували, що регулярне вживання натурального апельсинового соку здатне на 50% знизити ризик деменції. Справа в тому, що цей смачний напій багатий на флавоноїди – біологічно активні речовини, які позитивно впливають на головний мозок та уповільнюють процеси старіння у центральному органі нервової системи.

Але ці речовини входять до складу інших цитрусових, наприклад, лимонів, лаймів і грейпфрутів. Варто зазначити, що флавоноїди пригнічують запальні процеси в організмі і зміцнюють імунну систему, а також вони мають антиоксидантні властивості, що дуже важливо для роботи та продуктивності мозку.

Вчені довели, що у любителів апельсинового соку ризик зниження когнітивних здібностей із віком знижується. Але йдеться про натуральні напої, без барвників, підсилювачів смаку та інших хімічних добавок.

https://newsyou. info/ Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua