7News

Капсульний гардероб: що це таке і як його зібрати

Здоровье | 18 января 2022, 10:11
Капсульний гардероб: що це таке і як його зібрати

Капсульний гардероб: що це таке і як його зібрати Мінімум речей та максимум стильних образів — ну хіба це не мрія будь-якої дівчини? Розповідаємо, як перетворити мрію на реальність і створити гардероб-конструктор, в якому всі речі будуть ідеально поєднуватися між собою.  

Що таке «капсульний гардероб» і як це працює Капсульний гардероб — це невеликий комплект одягу, з якого можна створити безліч різних образів. В основному такий гардероб буває сезонним і деякі його елементи змінюються в залежності від пори року.

Основу складає однотонний одяг нейтральних кольорів у базовому стилі. Такі кольори добре поєднуються один з одним, і є можливість постійно експериментувати та створювати безліч комбінацій з одних і тих самих речей.

До елементів, з яких комбінуються образи, не відносяться:

Ювелірні вироби Сумки Аксесуари Спідня білизна Спортивний одяг Офіційний одяг 5 етапів створення капсульного гардероба 1. Спробуй визначитися з колірною основою Чорний і темно-синій — найпопулярніші кольори в капсулах. Чорний колір — універсальний і чудово підходить для створення комбінацій одягу різних кольорів, проте і темно-синій цілком здатний замінити його. Але зверни увагу на те, що варто вибрати лише один із цих кольорів, адже темно-сині та чорні речі найчастіше виглядають безглуздо, якщо їх носять разом.

2. Вибери основні елементи одягу Основа будь-якого образу — це однотонний верх і низ класичного крою. Такі предмети гардеробу завжди залишатимуться актуальними. Що стосується основних елементів одягу, то вони мають бути нейтральних кольорів: чорного, білого, сірого, бежевого або коричневого. Прикладами таких речей є біла сорочка, сіра футболка, бежевий светр, чорна спідниця. Скоріше за все вони вже є у твоєму гардеробі, але якщо раптом вирішиш щось докупити, перед цим постав собі декілька запитань:

 — Чи поєднується ця річ з іншими предметами мого гардеробу?

 — Скільки образів можна створити із цією річчю?

 — Чи відповідає вона моєму особистому стилю?

 — Чи підходить матеріал, тканина?

 — Чи стиль цієї речі підходить моєму способу життя?

Якщо ж прагнеш до мінімалізму, можеш пропустити декілька кроків і переходити до етапу підбору взуття та аксесуарів.

3. Вибери колірний акцент На цьому етапі можна трішки урізноманітнити свій гардероб. Вибери декілька речей улюбленого кольору. Для цього радимо використовувати таблицю або колесо поєднання кольорів, щоб вибраний акцент гармонійно поєднувався з основним відтінком.  

4. Додай речі з принтом та верхній одяг Це можуть бути топи, сорочки, спідниці чи сукні з малюнком. Важливо: принт має бути класичним — тоді можна буде комбінувати між собою більше речей. Найпопулярніші принти — горизонтальна смужка темно-синього або чорного кольору, горошок та квітковий малюнок. З квітковим принтом будь обережною: спочатку переконайся, що його відтінок збігається з акцентним та базовим кольором. Залежно від погоди до капсульного гардероба додавай блейзери, куртки чи пальто — вони доповнять образ «текстурою».

5. Підбери взуття та аксесуари Кількість пар взуття та їх тип повністю залежать від твого способу життя — базовою буде одна чи дві у вибраному тобою кольорі (чорному або ж темно-синьому). До них можна додати пару нейтральних туфель і ті види взуття, які будуть комфортними для тебе в залежності від способу життя, наприклад, кросівки чи сандалі. Важливим доповненням гардеробу буде сумка — вона повинна поєднуватись з основним образом, тому краще купити чорну або бежеву. На завершення додай прикраси або один-два шарфи — вони розбавлять гардероб.

Переваги капсульного гардероба Капсульний гардероб — крок до розумного споживання. З його допомогою необдуманих покупок стане набагато менше, і ти зможеш з легкістю використовувати той одяг, який вже маєш.

Шопінг стане швидшим та легшим. Вирушаючи за покупками, ти знатимеш, яка саме річ тобі потрібна — і так заощадиш час.

Більше не доведеться стояти біля шафи годинами — тепер у твоєму гардеробі буде все продумано, а елементи в капсулі гармонійно поєднуватимуться один з одним. Крім того, ти зможеш заздалегідь створювати безліч луків з обмеженої кількості речей.

Гардероб стане організованим — мінімум речей можна буде використовувати максимально. Цілком можливо, що після цього тобі захочеться впорядкувати простір і в інших сферах свого життя.

https://www.cosmo.com.ua/ Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)