7News

Попереджувальні симптоми тихого інсульту та фактор ризику

Здоровье | 14 февраля 2022, 00:18
Попереджувальні симптоми тихого інсульту та фактор ризику

Будьте уважні до свого здоров’я.

Попереджувальні симптоми тихого інсульту та фактор ризику. Будьте уважні до свого здоров’я.

Люди зазвичай думають, що інсульт відбувається несподівано і швидко, але це не зовсім так! Ви можете уникнути цього, якщо будете знати попереджувальні симптоми і своєчасно почнете лікування!

Інсульт мозку є третьою за частотою причиною смерті. Якщо ви вважаєте, що це вражає тільки літніх людей, то ви будете неправі. На жаль, він може статися в будь-якому віці, інформує Ukr. Media.

Причиною є або засмічення кровоносної судини, що викликає утворення тромбу, або руйнування кровоносних судин, коли відбувається кровотеча в мозок.

Однією з найважливіших речей є здатність розпізнавати ранні ознаки інсульту і вчасно звертатися за медичною допомогою.

Чим раніше ви почнете лікування, тим більше у вас шансів запобігти, вилікувати або мінімізувати наслідки інсульту.

Найбільш поширені симптоми наближення церебрального інсульту і ранні ознаки інсульту включають в себе:

1. Затуманений зір і / або часткова втрата зору Весь процес починається в очах. Це може вплинути на одне або обидва ока. Близько 44% страждаючих від інсульту помічали деякі порушення зору.

2. Раптовий головний біль / запаморочення Запаморочення майже завжди зустрічається у жінок у віці до 45 років. Це явна ознака того, що необхідно проконсультуватися зі своїм лікарем.

3. Обговорення та розуміння питань Якщо протягом дня ви відчули «туман» мозку, а також труднощі в підборі слів і дивну забудькуватість, то вам варто терміново відвідати лікаря. Це може бути симптомом інсульту, який наближається.

4. Втрата рівноваги / проблеми з ходьбою Симптомом виникнення інсульту може бути повна слабкість у верхніх і нижніх кінцівках. Деякі люди відчувають параліч і подальший за ним інсульт.

Параліч є поширеним симптомом інсульту і вимагає медичної допомоги.

Підніміть долоні вгору і залишайтеся в цьому положенні протягом 10 секунд. Якщо одна з ваших рук падає, у вас ослаблені м’язи. Ми рекомендуємо терміново звернутися до лікаря.

5. Біль на одній стороні обличчя Інсульт мозку не завжди супроводжується болем. Але якщо ви раптово відчуваєте біль в кінцівках або в одній частині обличчя, ви можете незабаром перенести інсульт.

6. Головні болі і мігрень Ці симптоми дуже поширені. Вчені виявили, що люди, які мали інсульт мозку з сильним головним болем, були молоді і часто страждали від мігрені.

Дослідження показали, що цей симптом частіше зустрічається у жінок, ніж у чоловіків, але чоловіки також повинні бути обережні з цим.

7. Параліч обличчя Це один з найпоширеніших ознак інсульту. Зазвичай паралізована тільки одна частина обличчя.

8. Утома Згідно з численними дослідженнями, жінки часто відчувають втому, розгубленість і дезорієнтацію. Кожен з цих симптомів типовий для мозкового інсульту.

9. Затримка дихання Цей ранній симптом типовий для жінок. Інсульт мозку вражає дихальний центр мозку, ускладнюючи процес дихання.

Раптова зупинка дихання або проблеми з диханням часто присутні у людей, які страждають від інсульту.

Через нестачу кисню також виникає серцева аритмія.

Інсульт головного мозку є гострим захворюванням і вимагає негайної медичної допомоги.

Люди зазвичай думають, що це відбувається несподівано і швидко, але це не зовсім так. Ви можете уникнути цього, якщо будете знати попереджувальні симптоми і своєчасно почнете лікування.

Проте, профілактика завжди краще і ефективніше лікування. Важливо правильно харчуватися, бути активним і добре спати. Обмежте алкоголь, цукор і куріння. А також зверніть увагу на свою вагу.

aspekty. net

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)