7News

Корисні властивості шпинату, про які ви могли не знати

Здоровье | 04 мая 2022, 06:49
Корисні властивості шпинату, про які ви могли не знати

Корисні властивості шпинату, про які ви могли не знати. Ця зелень варта того, щоб бути у вашому раціоні.

Шпинат — один з найкорисніших видів зелені, багатий вітамінами і мінералами. Шпинат має безліч переваг для здоров’я очей, мозку, серця і судин, інформує Ukr. Media.

Ось кілька науково обґрунтованих корисних властивостей шпинату, які варті того, щоб їсти його частіше.

Шпинат покращує роботу мозку Шпинат багатий антиоксидантами, такими як: вітамін A, лютеїн і бета-каротин, тому його регулярне вживання корисне для здоров’я мозку. Антиоксиданти підтримують когнітивні функції і допомагають відстрочити старіння мозку. Це підтверджує дослідження 2018 року, в якому вчені оцінювали розумові здібності учасників старше 58 років, які регулярно вживали листові овочі та зелень.

Є багатим джерелом вітамінів і мінералів Шпинат — відмінне джерело вітамінів і мінералів, таких як: кальцій, залізо, калій, вітамін С і натрій. Також він містить цинк, фолієву кислоту, вітамін А, вітамін К, бета-каротин, лютеїн і зеаксантин.

Покращує зір і захищає очі від ультрафіолету Завдяки високому вмісту лютеїну і зеаксантину шпинат захищає очі від шкідливого впливу ультрафіолетових променів, а також знижує ризик розвитку хронічних захворювань очей. Дослідження вчених з Університету Мельбурна (Австралія) показало, що у людей, які споживали велику кількість лютеїну і зеаксантину з продуктів, значно знизилася ймовірність розвитку ядерної катаракти.

Знижує ризик анемії Одна з найпоширеніших причин виникнення анемії — це дефіцит заліза. У шпинаті висока концентрація заліза, яке не лише знижує ризик розвитку анемії, але і допомагає вилікувати її. Саме тому тим, хто найбільше схильний до ризику розвитку анемії (діти, вагітні та годуючі жінки), рекомендується частіше їсти продукти, багаті залізом, у тому числі і листові овочі.

Знижує артеріальний тиск Природні нітрати, що містяться в шпинаті, можуть поліпшити роботу судин, зменшити жорсткість артерій і знизити кров’яний тиск. Також шпинат здатний збільшити виробництво в організмі оксиду азоту, який допомагає розширювати кровоносні судини.

aspekty. net

По материалам: e-news.com.ua, aspekty.net
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)