7News

Вчені розповіли який продукт «прискорює біологічне старіння та вкорочує теломери»

Здоровье | 22 августа 2022, 15:12
Вчені розповіли який продукт «прискорює біологічне старіння та вкорочує теломери»

Вчені розповіли який продукт «прискорює біологічне старіння та вкорочує теломери» Дієта є одним із ключових факторів, коли йдеться про довголіття. У той час як прожити довше і бути в доброму здоров’ї – ідеальна мета для багатьох, один популярний напій може забрати у вас роки життя.

Вживання алкоголю прискорює біологічне старіння. Алкоголь ушкоджує ДНК у теломерах.

Ці результати підтверджують припущення про те, що алкоголь, особливо у надмірних кількостях, безпосередньо впливає на довжину теломер. Укорочені теломери були запропоновані як фактори ризику, які можуть викликати ряд важких вікових захворювань.

Що таке теломери?

Теломери являють собою послідовності ДНК, що повторюються, що закривають кінці хромосом і захищають їх від пошкоджень.

Читайте також: Деякі зміни в родимці можуть вказати на рак шкіри Результати Дослідження відзначило «значний зв’язок між високим споживанням алкоголю та меншою довжиною теломер».

Вживання більше 29 одиниць алкоголю на тиждень було пов’язане з віковими змінами довжини теломер протягом двох років. У людей, у яких було діагностовано розлад, пов’язаний із вживанням алкоголю, вікове зниження було еквівалентне шести рокам порівняно з контрольною групою.

Довжина теломер вважається індикатором біологічного старіння, оскільки при кожній реплікації клітини втрачається 50-100 основ ДНК. Коли теломери стають занадто короткими, клітини більше можуть ділитися, тому ланцюг ДНК може загинути. Укорочена довжина теломер раніше була пов’язана з декількома віковими захворюваннями, такими як рак та ішемічна хвороба серця.

https://newsyou. info/ Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)