7News

Вучич визнав, що Сербія єдиною не досягне прогресу на шляху до вступу в ЄС у червні

Мир | 08 июня 2022, 00:46
Вучич визнав, що Сербія єдиною не досягне прогресу на шляху до вступу в ЄС у червні

Сербія — єдина країна, яка не просунеться шляхом вступу до ЄС у червні, попри те, що прогрес у цьому напрямку відповідає інтересам країни, заявив у понеділок увечері президент Сербії Александр Вучич, пише УНН з посиланням на Euractiv.

Деталі Вучич повідомив в ефірі Сербської радіомовної корпорації, що обмірковує, чи варто брати участь у саміті ЄС-Західні Балкани, запланованому на 23 червня.

"Ми будемо єдиними, хто взагалі не просунеться в червні", - сказав Вучич, додавши, що Сербія не повинна здаватися і що "багато" можна виграти у грудні.

Вучич сказав, що не здивований, що запланований візит міністра закордонних справ рф сергія лаврова до Сербії не відбудеться, додавши, що "наша відмова бути частиною зграї викликає головний біль".

Доповнення Після скасування візиту лаврова через те, що Болгарія, Чорногорія та Північна Македонія відмовили йому в польоті у своєму повітряному просторі, прозвучали заклики до Сербії дотримуватися свого шляху до ЄС.

Представник Держдепартаменту США Нед Прайс заявив: "Ми закликаємо Сербію зосередитися на заявленій меті членства в ЄС, включаючи гармонізацію своєї зовнішньої та безпекової політики з рештою Європи". Він додав, що "це відображає прихильність Європи до притягнення рф до відповідальності за її неспровоковану та невиправдану агресію в Україні".

Юлія Шрамко Джерело: УНН

По материалам: e-news.com.ua, unn.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ     
Комментариев (0)