7News

Навіщо використовувати стоматологічний візіограф

Здоровье | 06 июня 2023, 23:10
Навіщо використовувати стоматологічний візіограф

Багато фахівців запитують, навіщо використовувати стоматологічний візіограф. Основним аргументом проти візіографа зазвичай є той факт, що в стоматологічній практиці вже використовується рентген. У чому принципова різниця між цими двома приладами і чи може один існувати без іншого або замінювати його, розберемося в цій статті. Придбати візіограф для стоматології можна на сайті dobrosa.com.ua Почнемо з того, що без візіографічних знімків як мінімум імплантологам, терапевтам та ендодонтам довелося б туго. Такий знімок дозволяє визначити найбільш підходящий розмір штифта, сприяє якісному пломбуванню, показує запалені ділянки ротової порожнини, а також місця, де кісткова та сполучна тканина рихліша, ніж це повинно бути в нормі.

  Що таке візіограф Стоматологічний візіограф є високочутливим датчиком, який перетворює рентгенівське випромінювання в цифрове зображення. У самому визначенні вже закладено відповідь на одне з тих питань, які ми порушили на початку. Для повноцінної роботи з візіографією необхідний сам візіограф із ПЗ, комп'ютер та рентгенівський апарат.

Так навіщо ж потрібен тоді візіограф, якщо до його комплекту все одно входить рентгенівський апарат? Відповідь цілком очевидна. Сам візіограф не є випромінювачем, він лише приймає промені. Отже він безпечніший і для лікарів, і для пацієнтів. Доза рентгенівського випромінювання у приладах останнього покоління менша на 90% порівняно з рентгенівським апаратом. Сучасний візіограф безпечніше звичайної фотокамери. До того ж, під час роботи зі знімками, зробленими за допомогою візіографа, можна обійтися без плівки та друку, що скорочує час отримання результатів.

  Переваги роботи з візіографом Можливість передавати готові знімки по мережі за дуже короткий термін – найбільш виграшна характеристика візіографа. Створення знімка на дентальному рентгені нехай і нового покоління все одно вимагатиме близько 0,6 секунди. Тоді як радіовізіограф справляється з тим самим завданням за 0,06 секунд. Ще одним плюсом у скарбничку причин, через які варто використовувати візіограф, стає його мобільність. Пацієнту не потрібно переходити з одного кабінету до іншого. Всю процедуру можна провести прямо в стоматологічному кріслі, і навіть не відриваючись від лікування.

Застосування візіографа обіцяє високу якість діагностики. Як це пов'язано? Найпрямішим чином. На комп'ютер виводиться контрастний знімок високої чіткості, який можна будь-якої миті обробити, збільшити необхідні сегменти і навіть надіслати поштою колегам для інформування чи консультації. Така можливість суттєво збільшує кількість інформації, яку фахівець здатний рахувати з готового знімка, а потім успішно застосувати у лікуванні. Завдяки чіткому зображенню видно можливі зміни тканин ротової порожнини, набуті патології та вже існуючі дефекти. Крім того, на візіографі безпечно можна робити будь-яку кількість контрольних і вимірювальних знімків.

  Якість знімків на візіографі Якість знімків візіографа залежить від:

• датчика, що використовується;

• роздільної здатності;

• характеристик рентгенівського апарату;

• кількості відтінків сірого;

• захисту від шумів;

• положення сенсора;

• програмного забезпечення.

Підсумовуючи все вищесказане, зауважимо, що візіограф не замінить рентгенівський апарат, але цілком може його доповнити. Тим самим зробить прийом простішим і доступнішим не тільки для пацієнта, а й для лікаря.

 Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua, dobrosa.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)