7News

В Киеве почтили память правоохранителей, погибших при исполнении служебных обязанностей

Украина | 22 августа 2019, 13:05
В Киеве почтили память правоохранителей, погибших при исполнении служебных обязанностей

Сьогодні, 22 серпня, на столичній Солом'янській площі міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вшанував пам'ять 1671 працівника органів внутрішніх справ. Всі вони загинули при виконанні службових обов'язків за роки незалежності України, ще 14 508 поранені.

«Напередодні Дня незалежності України ми віддаємо шану правоохоронцям, які поклали власне життя, захищаючи права й свободи людей. Охоронці держави від військової агресії, відстоювачі незалежності та територіальної цілісності, справжні патріоти, які готові жертвувати своїм життям заради інших, заради країни. З сумом і повагою згадуємо наших з вами колег, чиї імена викарбувані тут, на меморіальних плитах», - сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ повідомив, що за роки незалежності України під час виконання службових обов'язків загинув 1671 правоохоронець. З початку проведення АТО на сході України загинули 455.

«Сьогодні ми вклоняємося матерям, вдовам, дітям правоохоронців, які віддали життя за справу боротьби зі злочинністю та військовою агресією. Мужність і самовідданість працівників внутрішніх справ: поліцейських, гвардійців, прикордонників, рятувальників назавжди стане прикладом самовідданого служіння своєму народові та зразком справжнього патріотизму. Це приклад для нашої молоді», - сказав міністр внутрішніх справ.

Арсен Аваков наголосив, що професія правоохоронця завжди пов'язана з ризиком, тому її обирають лише сильні духом.

«Держава довірила нам захищати спокій громадян, тому наша сила, енергія, знання і професіональний досвід повинні бути спрямовані саме на це, попри ризики для життя та здоров'я. Така складна, але почесна правоохоронна доля. Вічна пам'ять і слава правоохоронцям, які в критичний момент життя не злякалися, не схибили, не зрадили присягу. Слава їм, слава Україні! », - наголосив міністр.

На жаль, кількість втрат у правоохоронних лавах із початком антитерористичної операції зросла. У запеклій боротьбі з російськими окупантами за територіальну цілісність України в зоні АТО/ООС загинули 455 працівники органів внутрішніх справ, 1920 поранено, 34 зникли безвісти, у 341 встановлено інвалідність, 1 полонений, 243 неповнолітні дитини залишилися без батька.

Увіковічнили пам'ять загиблих колег й заступники міністра внутрішніх справ, керівництво Національної поліції, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Національної гвардії, Державної прикордонної та міграційної служб, Національної академії внутрішніх справ, ветерани ОВС і рідні загиблих правоохоронців.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)