7News

Правляча грузинська партія оголосила про початок процедури імпічмента президента Грузії Саломе Зурабішвілі

Мир | 01 сентября 2023, 12:52
Правляча грузинська партія оголосила про початок процедури імпічмента президента Грузії Саломе Зурабішвілі

Правляча грузинська партія "Грузинська мрія" оголосила про початок процедури імпічменту президента Грузії Саломе Зурабішвілі. Цю новину оприлюднило місцеве видання Netgazeti в п'ятницю, 1 вересня.

Лідер керівної партії, Іраклій Кобахідзе, під час брифінгу повідомив, що причиною цього рішення стали поїздки Зурабішвілі до країн Європи, які вона проводила без погодження з урядом.

Для успішного проведення процедури імпічменту потрібно, щоб за неї проголосували 100 депутатів. Проте партія "Грузинська мрія" не має в парламенті такої більшості.

Зурабішвілі стала президентом Грузії у 2018 році, отримавши підтримку саме від партії "Грузинська мрія" і її засновника, мільярдера Бідзині Іванішвілі. Проте з часом відносини між президенткою та урядом погіршилися, особливо після початку війни в Україні.

Партія "Грузинська мрія" наразі не має достатньої кількості голосів в парламенті для проведення імпічменту. Ця ситуація викликає питання щодо можливого розвитку подій та впливу цього рішення на політичну ситуацію в Грузії.

Зараз цей імпічмент став важливою подією в політичному житті країни, і його наслідки можуть мати вагомий вплив на подальші події в Грузії та її міжнародні відносини.

e-news.com.ua

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)