7News

Дві ескадрильї американських винищувачів-бомбардувальників F-35A прибудуть на базу військово-повітряних сил у Великій Британії

Мир | 02 сентября 2023, 00:26
Дві ескадрильї американських винищувачів-бомбардувальників F-35A прибудуть на базу військово-повітряних сил у Великій Британії

Дві ескадрильї американських винищувачів-бомбардувальників F-35A п'ятого покоління були розгорнуті та незабаром прибудуть на орендовану США базу військово-повітряних сил у Великій Британії. Згідно із повідомленням The Telegraph, ці літаки можуть нести ядерну зброю.

Винищувачі незабаром прибудуть на базу військово-повітряних сил Лейкенхіт у Саффолку на сході Британії.

F-35A - це стелс-реактивні літаки п'ятого покоління, призначені для проведення тактичних ядерних бомбардувань, здатні виконувати місії "повітря-повітря" та збирати розвідувальні дані.

Ця переміна літаків сталася після того, як з'явились офіційні документи США, у яких стверджується, що ядерна зброя США може повернутися до Британії.

За словами The Telegraph, "документи показали, що Конгрес США отримав бюджетний запит військово-повітряних сил на $50 млн (39,6 мільйона фунтів стерлінгів) для будівництва 'гарантійного гуртожитку' на американській авіабазі. Термін 'гарантія' використовується у військовій мові США для позначення ядерної зброї".

Джерела серед військових назвали цей рішення "значним" кроком, оскільки 54 літаки F-35A замінять F-15, які зараз розташовані на авіабазі.

F-15 також мають можливість нести ядерну зброю, але, за даними видання, F-35A є "новішим, потужнішим літаком, який має більший радіус дії та непомітність, що є вирішальним, якщо ви збираєтеся використовувати його для точного скидання ядерних бомб".

До 2008 року у Лейкенхіті зберігалося 110 ядерних бомб США, але їх забрали, оскільки загроза ядерної війни зменшилася.

Міністерство оборони Британії відмовилося коментувати, чи були або будуть розміщені ядерні боєголовки США у Британії.

e-news.com.ua

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)