7News

Євросоюз створює фонд підтримки України на €50 мільярдів: Що зміниться для країни

Мир | 18 декабря 2023, 09:14
Євросоюз створює фонд підтримки України на €50 мільярдів: Що зміниться для країни

Європейська рада прийняла принципове рішення щодо створення Українського фонду розміром €50 мільярдів на період 2024-2027 років, повідомляє Міністерство закордонних справ України. Це рішення є яскравим сигналом фінансової підтримки України від Євросоюзу, змінюючи підхід до виділення коштів.

Згідно з МЗС України, фінансування Українського фонду буде призначене для різноманітних сфер, зокрема, для підтримки макроекономічної стабільності, відновлення та модернізації країни та її швидшої інтеграції в Євросоюз.

У реакції на історичне рішення Європейської ради від 14 грудня про відкриття переговорів з Україною щодо вступу в ЄС, МЗС висловило оптимістичне очікування на початок підготовки до переговорів та аналітичну оцінку українського законодавства.

Дипломати також висловили важливість узгодження нового пакету санкцій ЄС проти Росії, яке сприятиме обмеженню можливостей обходу санкцій та фінансування російської воєнної машини.

У МЗС підкреслили імпортантність подальшої військової та оборонної підтримки України з боку ЄС та його держав-членів, зокрема, через Європейський фонд миру та Місію військової допомоги ЄС.

МЗС висловило надію на швидке узгодження механізму використання російських заморожених активів для відновлення України через майбутній Ukraine Facility.

Зауважимо, що не дивлячись на вето Угорщини, решта країн-членів ЄС підтримали надання фінансової допомоги Україні. Єврокомісія також виявила готовність знайти обхідні шляхи для затвердження бюджету без підтримки Угорщини.

e-news.com.ua

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)