7News

Німеччина погодилася виплатити нові компенсації за теракт 1972 року в Мюнхені

Спорт | 27 июля 2022, 21:33
Німеччина погодилася виплатити нові компенсації за теракт 1972 року в Мюнхені

МВС Німеччини погодилося виплатити додаткові компенсації сім'ям ізраїльських олімпійців, вбитих палестинськими терористами в Мюнхені 1972 року, і зараз веде із цими сім'ями переговори, передає АР.

У міністерстві сказали, що 50-ті роковини трагічних подій мають стати приводом, щоб Берлін дав чітку політичну оцінку тому, що сталося. Суму виплат поки що не було названо.

На Олімпіаді 1972 року в Мюнхені палестинське угрупування "Чорний вересень" взяло ізраїльських спортсменів у заручники і вимагало звільнити палестинських ув'язнених в Ізраїлі та ще двох у Німеччині. Німецькі силовики зробили невдалу спробу звільнити заручників. Загинули 17 ізраїльтян та один німецький поліцейський.

Відразу після теракту Німеччина виплатила сім'ям загиблих загалом 4,19 млн. марок (близько 2 млн. євро або $2,09 млн. ). У 2002 році на той момент живі родичі загиблих отримали ще 3 млн євро.

Сім'ї вбитих вважали, що їм належить близько 40 млн марок компенсації і вказували на великі прорахунки в охороні олімпійського селища і потім у поліцейській операції. Деякі з них обіцяли бойкотувати пам'ятну церемонію у Мюнхені 2022 року.

У червні 2022 року влада Баварії пообіцяла розсекретити всі документи, пов'язані з терактом 1972 року.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)