7News

Знижує цукор у крові та допомагає схуднути: дієтолог розповіла про користь оцту

Здоровье | 26 марта 2023, 00:10
Знижує цукор у крові та допомагає схуднути: дієтолог розповіла про користь оцту

Знижує цукор у крові та допомагає схуднути: дієтолог розповіла про користь оцту Дослідження підтвердили, що оцтова кислота пригнічує накопичення жиру в організмі та знижує рівень глюкози у крові.

Кому оцет до смаку?

Часто можна почути про такий спосіб схуднення, як вживання оцту.  Деякі бачать у цьому засобі «чарівну кулю» від зайвої ваги.  Чи так це?

Дійсно, низка лабораторних дослідів, які проводилися на щурах, підтвердила зв’язок оцтової кислоти із втратою ваги.  У Японії було дослідження, під час якого відзначено вплив оцту зниження маси тіла добровольців.  Хоча в той же час багато традиційних дієт показали набагато кращий результат.

Останні новини: Медики назвали 5 способів, що дозволяють не допустити утворення каменів в нирках Кислота проти крохмалю Американський дієтолог Керол Джонстон,  яка вивчає вплив оцтової кислоти на рівень глюкози у діабетиків, говорить про її позитивний ефект для контролю рівня цукру в крові і не виключає, що оцет може стримувати зайву вагу.

– Низка досліджень показала, що оцет допомагає контролювати стрибки цукру у людей з діабетом, особливо при переддіабетному стані. Оцтова кислота заважає розщепленню крохмалю, він не перетравлюється, а отже, не всмоктується у кровообіг і не сприяє збільшенню калорійності їжі, – сказала експерт.

Додай, але обережно За словами дієтолога, оцет недарма є частиною середземноморської дієти, що благотворно впливає на здоров’я серця та організму в цілому.

— Можете додавати оцет в їжу як приправу.  Причому, не лише яблучний, а й будь-який.  Коли ви робите заправку для салатів, використовуйте три частини оливкової олії на одну частину оцту, або навіть навпаки.  Можете розвести його з водою і пити перед їжею, щоб оцтова кислота принесла користь, – радить Керол Джонстон.

https://newsyou. info/ Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)