7News

Вчені знайшли загрозу в улюбленому багатьма напої для довголіття

Здоровье | 26 мая 2023, 12:39
Вчені знайшли загрозу в улюбленому багатьма напої для довголіття

Вчені знайшли загрозу в улюбленому багатьма напої для довголіття Багато напоїв відрізняються корисними властивостями, здатними комплексно зміцнити організм і наблизити до довголіття. Однак вчені радять уважніше придивитися до одного з них.

Мова йде про каву без кофеїну. Фахівці називають її головною і більш корисною альтернативою класичному ранковому напою.

Так, каву без кофеїну можна пити людям з високим тиском. Крім того, деякі експерти стверджують, що цей напій активізує роботу мозку і знижує ризик розвитку діабету другого типу. За словами Вільяма Лі, лікаря, вченого, президента і медичного директора Фонду ангіогенезу, при обробці кавових зерен на них можуть залишитися шкідливі для здоров’я хімічні речовини. “Зерна вимочуються в хімічному розчиннику, який вилуговує кофеїн», – заявив він.

Хоча управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів схвалило ці хімічні речовини (мова йде про метиленхлорид) в процесі декафеїнізації, вони все ще являють собою цілий ряд ризиків для здоров’я.

Вчений і лікар Рашимі Бьякоді, в свою чергу, повідомив, що метиленхлорид тимчасово уповільнює роботу центральної нервової системи, може стати причиною ревматоїдного артриту і підвищити ризик розвитку раку.

https://newsyou. info/

По материалам: NeBoley.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)