7News

Дієтолог розповіла про користь журавлини для профілактики раку

Здоровье | 02 июня 2023, 13:10
Дієтолог розповіла про користь журавлини для профілактики раку

Дієтолог розповіла про користь журавлини для профілактики раку Про корисну для профілактики онкологічних захворювань ягоду розповіла лікар-дієтолог.

Фахівець нагадала, що у всіх ягодах містяться антиоксиданти, а в журавлинах, зокрема, є катехіни. Нещодавні дослідження показали, що ці речовини відіграють важливу роль у захисті клітин від впливу вільних радикалів. Саме тому, за словами лікаря, журавлину потрібно додавати до свого раціону регулярно, особливо людям похилого віку.

У журавлині міститься багато рідкісного вітаміну H (майже 200%).  Це робить її корисною для тих, хто піклується про шкіру.

«Вітамін H є важливим кофактором у метаболічних процесах, що протікають в організмі.  В обміні жирів, амінокислот і особливо в їхньому транспортуванні до клітин шкіри», – пояснила дієтолог.

Журавлину варто вживати при профілактиці циститів. До складу ягоди входять речовини, які мають антибактеріальний ефект. Вони не дозволяють бактеріям закріплюватися на стінках сечового міхура, і ті швидше виводяться із сечею з організму. В результаті знижується ризик високої концентрації бактеріального обсіменіння.

Крім цього, пара склянок журавлинного морсу або відвару допоможе захиститися від застуди, додала лікар.

«За рахунок слабкого сечогінного ефекту журавлинні відвари або морси допомагатимуть виводити токсини з організму, що утворюються у процесі хвороби.  Плюс до всього близько 17% вітаміну C у журавлині є, а вітамін C трохи полегшує симптоми застуди», – сказала лікар.

https://newsyou. info/   Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua, newsyou.info
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)