7News

Дієтолог назвала продукти, які не можна їсти на голодний шлунок

Здоровье | 08 марта 2023, 08:57
Дієтолог назвала продукти, які не можна їсти на голодний шлунок

Дієтолог назвала продукти, які не можна їсти на голодний шлунок Виявляється, улюблені багатьма кавою та соками на сніданок можуть не тільки відбитися на вазі, але й завдати серйозної шкоди шлунку. Які фактори треба враховувати, щоб уникнути захворювань шлунково-кишкового тракту?

Кава, фреші і бекон, що скворчить на сковорідці — саме так багато хто представляє свій ідеальний ранок. Однак далеко не всі продукти підходять для сніданку натще. І мова тут зовсім не про зайву вагу, а про серйозні проблеми зі шлунком, адже він стає особливо вразливим після тривалої перерви у прийомах їжі. Дієтолог Ганна Білоусова  розповіла, як не нашкодити нашому шлунку і які продукти не слід їсти натще, щоб уникнути захворювань травної системи.

КАВА Починати день із філіжанки чорної кави – лише маркетингова легенда, яка може призвести до неприємних наслідків. Справа в тому, що кава досить міцний і калорійний напій, здатний не лише зменшити апетит, та й вплинути на рівень глюкози в крові. Інша річ – випивати філіжанку чорної кави вже після сніданку. У цьому випадку напій, що бадьорить, не завдасть шкоди організму, повідомила лікар.

ГОСТРІ ПРИПРАВИ ТА СОУСИ Відповідно до рекомендацій дієтолога, слід виключити з ранкового раціону гострі приправи та соуси. Ці, здавалося б, невинні прянощі збільшують ймовірність розвитку гастриту та виразки. Спеції зустрічаються в таких ранкових стравах як бутерброди з гострою гірчицею, хроном або часниковою приправою.

— Теж підбадьорює, допомагає прокинутися, з одного боку, з іншого — це пряма дорога до гастриту, — зазначила експерт.

СОЛОДКА ГАЗОВАНА ВОДА Третє у списку шкідливих натще продуктів — газування. Вона так само негативно впливає на організм людини, оскільки викликає гикання та відрижку, а це ознаки гастриту та виразки.

СОКИ З ЦИТРУСОВИХ Пити соки з цитрусових теж слід правильно, зазначила лікарка. Якщо пити напої натще, то вони можуть нашкодити вашому організму, особливо це стосується покупних соків, у складі яких величезна кількість цукру та замінників цукру. Інша справа — свіжі соки, які багаті на клітковину і антиоксидантами. Однак навіть такі натуральні напої слід вживати з повноцінним сніданком, інакше вони можуть спричинити подразнення та біль у шлунку. При цьому не варто забувати, що кислота може зіпсувати емаль зубів, тому варто випивати соки через соломинку.

https://newsyou. info/ Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)