7News

В Минобороны рассказали, как военкоматы призывают в ВСУ "гинекологов запаса"

Украина | 20 июля 2019, 12:46
В Минобороны рассказали, как военкоматы призывают в ВСУ  гинекологов запаса

Під час брифінгу в пресцентрі інформагентства «АрміяInform» начальник Головного військово-медичного управління ЗС України генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко повідомив, що однією з найгостріших проблем медичних підрозділів у військах є дефіцит лікарів загальної практики.

— На превеликий жаль, вирішити кадрову проблему за рахунок випускників Національної Української військово-медичної академії ми поки що не можемо, — зазначив Ігор Петрович. — Мали б отримувати достатню кількість висококваліфікованих фахівців із факультету підготовки лікарів для Збройних Сил Національного медичного університету імені О. О. Богомольця. Але з усіх випускників цього факультету ми отримуємо не більше ніж 25 % молодих лікарів.

В озвученій проблемі є кілька важливих факторів. За словами генерала Ігоря Хоменка, випускники факультету, підписавши зі Збройними Силами перший контракт на п'ять років, три з них навчаються в інтернатурі медакадемії, а потім два роки служать у військах і багато хто з них звільняється.

Сподівались вирішити проблему, призиваючи до війська «запасників». Торік із запасу було призвано 70 офіцерів-медиків. І хоча військкомати призивали їх за первинним записом в обліковій справі як лікарів загальної практики, за час роботи вони давно пройшли спеціалізацію і працюють як офтальмолог, гінеколог, хірург… Лікарів загальної практики, які мали б поповнити медичні роти в бригадах бракує.

У контексті озвученої проблеми важливо сказати і про те, що цьогоріч державне замовлення на навчання до Національної Української військово-медичної академії значно збільшено у порівнянні з минулими роками.

Вирішити проблему, на переконання Ігоря Петровича, можна також збільшивши термін першого контракту молодого лікаря (випускників університету імені О. О. Богомольця) та шляхом підпорядкування медичних підрозділів бригад Головному військово-медичному управлінню. Це дасть можливість ефективно комплектувати лікарями медроти та сприяти підвищенню їхньої професійної кваліфікації.

По материалам: glavnoe.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)