7News

Мінімум кольорів, вбудована витяжка, багато світла: як облаштувати маленьку кухню

Здоровье | 11 сентября 2022, 00:29
Мінімум кольорів, вбудована витяжка, багато світла: як облаштувати маленьку кухню

Мінімум кольорів, вбудована витяжка, багато світла: як облаштувати маленьку кухню Кухня – не просто місце для сніданків, обідів і вечер. Тут збирається вся родина, тут часто ми спілкуємося з друзями. Тому так важливо, щоб тут кожен почувався комфортно.

Але якщо приміщення невелике, облаштувати кухню не так просто. Досвід показує, що навіть дуже маленьку кухню можна перетворити на стильну і функціональну.

Що варто врахувати • Правильне планування. Кухні – студії користуються особливою популярністю в наш час. Навіть якщо під час будівництва було інше планування, власники квартир часто об’єднують вітальню і кухню-студію. Якщо таке планування неможливе, можна облаштувати кутову кухню. Такий тип планування дозволить економно використати кожен квадратний метр площі.

Цікаво виглядає П-подібна кухня, яка дозволяє компактно розмістити робочу зону. У якості обіднього столу можна використовувати приєднану стільницю, яка суміщена з вікном та підвіконням.

• Вбудована техніка і витяжка. Якщо кухня невелика, важливо продумати все до найменших деталей. Функціональним і практичним рішенням є вбудована техніка. Виробники пропонують безліч варіантів на будь-який бюджет. А витяжка кухонна плоска, яку можна вбудувати у фасад, дозволить зекономити місце для зберігання. Сучасний  і стильний вигляд для кухні – приємний бонус.

• Мінімум кольорів. Власникам маленької кухні не варто обирати багато кольорів. Оптимальний варіант – 2-3 кольори. Краще обрати світлі відтінки, які візуально розширять простір. Якщо ви любите експерименти, можна додати яскравих деталей або обрати колір, який буде контрастним з основним.

• Високі меблі. Для маленької кухні варто обрати високі меблі. Не варто обирати фасади, де є проміжки між ними і стелею. Ви втратите багато простору, та й виглядає це не дуже стильно. На верхніх полицях  можна розмістити девайси і посуд, якими ви рідко користуєтеся.

• Багато світла. Ні для кого не секрет, що правильно підібране освітлення може зробити приміщення просторішим. Зазвичай невелика кухня має тільки одне вікно. Тому його краще не завішувати. Тут краще встановити рулоні штори, тюлі, жалюзі. Крім основного джерела світла, можна встановити освітлення робочої та обідньої зон.

• Мінімум елементів докору. Маленьку кухню не варто перевантажувати великою кількістю орнаментів, малюнків. Якщо хочеться різноманіття, краще зупинитися на дрібних узорах. Також можна експериментувати з фактурою.

 Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua, ventolux.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)