7News

Єврокомісія готує рекомендацію щодо членства України в ЄС

Мир | 25 сентября 2023, 09:16
Єврокомісія готує рекомендацію щодо членства України в ЄС

Європейська комісія готується подати рекомендацію щодо початку переговорів з Україною щодо її можливого членства в Європейському Союзі, а також пропонує ініціативу, спрямовану на підтримку України в областях оборони та фінансів від її союзників. Це стало відомо за джерелами, близькими до даного питання.

Очікується, що вже наступного місяця Європейська комісія рекомендуватиме розпочати довгостроковий процес переговорів про можливе вступлення України до ЄС. Проте варто зауважити, що цей процес може передбачати проміжні етапи, зокрема боротьбу з корупцією, які будуть обговорюватися під час конфіденційних переговорів.

Після того, як комісія подасть свою рекомендацію, лідери Європейського Союзу повинні будуть прийняти її на саміті, який, ймовірно, відбудеться у грудні цього року. Після цього Україна візьме на себе зобов'язання до вдосконалення законодавства та впровадження реформ у понад 30 різних сферах, включаючи судову систему та економіку.

Голова комісії, Урсула фон дер Ляєн, зауважила, що Україна вже досягла значних успіхів після отримання статусу кандидата в червні минулого року.

Європейська комісія підкреслила необхідність рекомендації щодо початку переговорів про вступ України до ЄС як політично обов'язкову, особливо з урахуванням складнощів, з якими стикається Україна.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія повідомив, що парламент вже виконав 99,9% вимог ЄС щодо початку переговорів про вступ і обговорив законопроект, який посилює контроль за політиками. За його словами, законопроект сприймали з різними думками, але він впевнений, що його допрацюють і приймуть у другому читанні.

Важливо відзначити, що в липні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн високо оцінила "дивовижний" прогрес України у впровадженні реформ для боротьби з корупцією, збереження прав меншин і забезпечення незалежної судової системи.

e-news.com.ua

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)