7News

Вчені назвали продукти та напій, які знижують ризик захворіти на коронавірус

Здоровье | 05 марта 2023, 16:54
Вчені назвали продукти та напій, які знижують ризик захворіти на коронавірус

Вчені назвали продукти та напій, які знижують ризик захворіти на коронавірус Чашка кави в день здатна більше, ніж просто тримати вас у тонусі. Вживання підбадьорливого напою здатне знизити ризик зараження Covid-19. Згідно з новим дослідженням вчених, вживання однієї або декількох чашок кави на день було пов’язане приблизно з 10% зниженням ризику зараження Covid-19 в порівнянні з менш, ніж однією чашкою кави на день.

Дослідження, проведене під керівництвом дослідників із Північно-Західного університету в США, також показало, що вживання більшої кількості овочів та меншої кількості обробленого м’яса може знизити ризик зараження Covid-19. Результати дослідження опубліковані у журналі Nutrients.

Кава має антиоксидантні та протизапальні властивості, і нове дослідження показало, що споживання кави має позитивний вплив на запальні біомаркери, такі як CRP, інтерлейкін-6 (IL-6) та фактор некрозу пухлини I (TNF-I), які також є пов’язані з серйозністю та смертністю від Covid-19.

Крім того, вживання кави пов’язане з нижчим ризиком пневмонії у людей похилого віку.

 «Імунопротекторний ефект кави проти Covid-19 правдоподібний і заслуговує на подальше вивчення», – зазначили автори.

Дослідники проаналізували записи 40 000 дорослих британців у Біобанку Великобританії, щоб вивчити зв’язок між дієтою та Covid-19. Вони вивчили щоденне споживання кави, чаю, жирної риби, обробленого м’яса, червоного м’яса, фруктів та овочів учасниками. Ось основні висновки:

споживання щонайменше 0,67 порції овочів (приготовлених чи сирих, крім картоплі) щодня було пов’язані з нижчим ризиком зараження Covid-19;

споживання обробленого м’яса лише 0,43 порції на день було пов’язане з вищим ризиком Covid-19. Однак споживання червоного м’яса не мало ризику, що дозволяє припустити, що м’ясо саме по собі не збільшує ризик.

За словами вчених, дослідження підтримує гіпотезу про те, що фактори харчування можуть впливати на окремі аспекти імунної системи, отже, на сприйнятливість до Covid-19.

Вони припустили, що дотримання певних дієтичних навичок, таких як збільшення споживання овочів та скорочення споживання обробленого м’яса, може бути додатковим інструментом до існуючих рекомендацій щодо захисту від Covid-19 для обмеження поширення коронавірусу.

https://newsyou. info/ Ключевые слова:

По материалам: NeBoley.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ     
Комментариев (0)