7News

ВР затвердила відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка

Украина | 27 июля 2023, 15:06
ВР затвердила відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка

Верховна Рада України затвердила відставку міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка. Про це заявив народний депутат Ярослав Железняк.

Рішення про відставку Ткаченка було підтримано 321 голосом у парламенті.

Як відзначив Железняк, наразі питання щодо призначення нового міністра не є пріоритетним на порядку денному і, можливо, розглядатиметься пізніше, не цього тижня.

Раніше на засіданні комітету з гуманітарної та інформаційної політики Верховної Ради проти рішення президента Володимира Зеленського про звільнення Ткаченка з посади виступили голова комітету Микита Потураєв та ще п'ять членів комітету.

Після голосування у Верховній Раді, підтримка відставки Олександра Ткаченка була визнана чисельною, і це спричинило його зміну на посаді міністра культури та інформаційної політики.

Рішення Верховної Ради щодо відставки Ткаченка має значний політичний вплив, оскільки визначає майбутні напрямки у культурній та інформаційній сферах країни. Після цієї події уряду доведеться знайти кваліфіковану кандидатуру для зайняття цієї важливої посади.

Президенту Зеленському необхідно буде взяти до уваги рішення Ради та провести консультації зі своєю командою для призначення нового міністра культури та інформаційної політики. Важливо, щоб цей процес відбувався відкрито і транспарентно, з метою забезпечення стабільності та розвитку у галузі культури та інформації в Україні.

e-news.com.ua

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)