7News

Український парламент працює над вдосконаленням процесу проведення виборів під час воєнних конфліктів

Украина | 26 октября 2023, 00:13
Український парламент працює над вдосконаленням процесу проведення виборів під час воєнних конфліктів

Український парламент працює над вдосконаленням процесу проведення виборів під час воєнних конфліктів, і спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук вирішив звернутися до парламентів інших країн, щоб дізнатися їхній досвід у цьому питанні. Цю ініціативу висловив Стефанчук під час пресконференції на полях саміту Кримської платформи.

Спікер Верховної Ради підкреслив важливість виборів для демократичної держави та запобігання застою в політичній владі. Однак в українському законодавстві існують "певні неузгодженості" щодо проведення виборів у воєнний період.

"Я звернувся до своїх колег з багатьох парламентів з проханням: дайте, будь ласка, досвід ваших парламентів, як ви проводили чи не проводили вибори під час війни. І зараз ми обмінюємося досвідом. Я думаю, що найближчим часом ми будемо мати якесь рішення", - сказав Стефанчук.

Спікер Верховної Ради визначив п'ять ключових проблем, які потребують вирішення для успішного проведення виборів під час війни. Серед них:

Забезпечення можливості для військових одночасно голосувати та бути обраними.

Організація голосування для біженців.

Проведення виборів на тимчасово окупованих територіях.

Фінансування виборів в умовах війни.

Забезпечення вільного доступу медіа.

Ці питання вимагають ретельного розгляду та обговорення для забезпечення проведення справедливих та демократичних виборів, навіть у найскладніших умовах воєнного конфлікту.

e-news.com.ua

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)