7News

Рада ЄС схвалила сьомий військовий пакет допомоги на суму 500 млн євро

Мир | 07 февраля 2023, 09:37
Рада ЄС схвалила сьомий військовий пакет допомоги на суму 500 млн євро

Рада Євросозюзу схвалила військову допомогу Збройним силам України на 500 мільйонів євро, передає УНН з посиланням на пресслужбу Ради ЄС.

Деталі 2 лютого, напередодні саміту між Європейським союзом й Україною Рада ЄС ухвалила заходи в рамках Європейського фонду миру (EPF), які передбачають подальшу військову допомогу ЗСУ.

За інформацією пресслужби ЄС у сьомий пакет допомоги увійшла підтримка у 500 мільйонів євро і 45 мільйонів євроі на підтримку тренувальної Місії військової допомоги Європейського союзу (EUMAM Ukraine).

«Україна має отримати всю необхідну військову техніку та підготовку для захисту своєї території та свого народу від російської агресивної війни. Вони не просто захищають свою країну; вони також захищають наші спільні цінності й основні принципи міжнародного права. Сьогоднішні нові заходи надсилають чітке повідомлення у вирішальний час: ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки це буде потрібно», – повідомив верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Таким рішенням ЄС посилює підтримку України у захисті її суверенітету та територіальної цілісності в межах її міжнародно визнаних кордонів, а також у захисті цивільного населення від агресивної війни з боку росії, повідомили в Раді ЄС.

У раді Євросоюзу зазначили, що таким чином, загальний внесок ЄС у рамках EPF для України становитиме 3,6 мільярда євро.

Поліна Харченко Джерело: УНН

По материалам: e-news.com.ua, unn.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)