7News

Одночасно з виборами у Польщі проведуть референдум щодо мігрантів

Мир | 06 июля 2023, 00:53
Одночасно з виборами у Польщі проведуть референдум щодо мігрантів

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький підтвердив наміри влади провести референдум щодо міграційної угоди ЄС одночасно з парламентськими виборами. Правляча партія внесла законопроєкт про можливість національного референдуму щодо мігрантів в один день з виборами. Про це повідомляє польське видання Polskieradio.

"Я можу підтвердити, що ми плануємо провести ці заходи одночасно, щоб заощадити витрати. Окреме проведення виборів та референдуму означатиме додаткові кошти, а так витрати будуть практично такими самими", - заявив польський прем'єр.

Моравецький підкреслив, що питання, яке буде винесене на референдум, найімовірніше буде одне. Однак, він не уточнив формулювання цього питання.

Таке рішення польської влади є результатом дискусій і політичних дебатів щодо міграційної політики країни та її зобов'язань перед Європейським Союзом. Західні країни ЄС часто підтримують прийом мігрантів, в той час як країни Східної Європи, зокрема Польща, виступають за більш обмежену міграційну політику.

Законопроєкт про проведення референдуму щодо мігрантів разом з виборами відображає ставлення польської влади до цього питання та її намір враховувати думку громадян при прийнятті важливих рішень.

Варто зазначити, що проведення референдуму одночасно з виборами є вигідним з економічної точки зору, оскільки дозволяє заощадити кошти, пов'язані з організацією двох окремих заходів. Однак, це також може спричинити певні виклики в організаційному плані, оскільки вимагає координації роботи виборчих комісій із проведення референдуму та виборчих комісій, відповідальних за проведення виборів.

Результати референдуму матимуть велике значення для подальшої міграційної політики Польщі та її ставлення до мігрантів. Вони вплинуть на прийняття рішень щодо укладення міграційних угод з ЄС та національних правил щодо перебування та працевлаштування іноземців у країні.

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)