7News

Джеймс Клеверлі вважається одним з головних претендентів на посаду міністра оборони Великої Британії

Мир | 19 июля 2023, 17:15
Джеймс Клеверлі вважається одним з головних претендентів на посаду міністра оборони Великої Британії

Клеверлі вважається одним з головних претендентів на посаду міністра оборони Великої Британії, яку залишить в вересні 2023 році Бен Уоллес. За інформацією The Times, високопосадовці в Британії підтвердили, що Клеверлі готовий змінити свою посаду, а на його місце може прийти Енн-Марі Тревельян, молодша міністрка закордонних справ.

Вже було відзначено, що питання оборони є важливим аспектом для нового голови казначейства Ріши Сунака, особливо з урахуванням воєнного конфлікту в Україні. Клеверлі має військовий досвід, так як він є резервістом армії.

За словами журналістів, на посаду міністра оборони також претендують інші політики, зокрема міністр збройних сил Джеймс Гіппі, головний секретар казначейства Джон Глен і колишня міністр оборони Пенні Мордонт, яка вже займала цю посаду в 2019 році на короткий період.

Проте журналісти відзначають, що Пенні Мордонт може мати менші шанси зайняти посаду міністра оборони через свою невдалу спробу стати лідером партії. Вона стала об'єктом підозр, і ймовірно, не отримає такого вагомого посту.

Остаточне рішення про призначення нового міністра оборони Великої Британії поки що не прийнято. Загалом, ця посада вважається важливою, оскільки міністр оборони відповідає за ключові питання в сфері національної безпеки та оборони країни.

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)