7News

Швейцарія готується прийняти Глобальний саміт миру та виділяє Україні 1,5 млрд франків допомоги

Мир | 18 января 2024, 00:14
Швейцарія готується прийняти Глобальний саміт миру та виділяє Україні 1,5 млрд франків допомоги

Швейцарія виступила з підтвердженням своїх намірів провести Глобальний саміт миру та оголосила про пакет допомоги для України у розмірі 1,5 млрд франків. Президентка Швейцарії Віола Амгерд підтвердила цю інформацію після зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським 15 січня. За її словами, Швейцарія готова організувати конференцію на найвищому рівні щодо Формули миру, і обидві країни активно приступлять до підготовки до цього заходу.

Президентка підкреслила, що реалізація мирних ініціатив Києва стала ключовим питанням під час її зустрічі з українським лідером. Вона заявила, що Швейцарія завжди підтримуватиме тривалий мир, і вже визначила особу, яка візьме на себе відповідальність за цю справу.

Україні також оголошено про надання значної допомоги у розмірі 1,5 млрд франків протягом періоду з 2025 по 2028 рік. Президентка Амгерд підкреслила, що цей крок вписується в стратегію міжнародної співпраці Швейцарії та має на меті підтримати відновлення та розвиток України.

Нещодавня зустріч радників глав держав у швейцарському Давосі стала продовженням консультацій з українською Формулою миру. Під час зустрічі було підкреслено, що безпека України важлива для світової та регіональної стабільності. З обговоренням п'яти ключових пунктів Формули - виведення російських військ, відновлення справедливості, екологічна безпека, запобігання ескалації та підтвердження закінчення війни - обидві сторони сподіваються розробити єдиний підхід до завершення конфлікту та подолання його наслідків.

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)