7News

Фінансові втрати Дональда Трампа після оголошення Камали Гарріс про президентську кампанію

Мир | 06 августа 2024, 00:19
Фінансові втрати Дональда Трампа після оголошення Камали Гарріс про президентську кампанію

Після оголошення віце-президента Камали Гарріс про свою участь у президентських виборах, вартість частки Дональда Трампа в компанії Trump Media & Technology Group, яка володіє соціальною мережею Truth Social, впала на 900 мільйонів доларів. Зниження вартості акцій на 23% відбулося з 21 липня, коли Гарріс анонсувала свою кандидатуру, повідомляє CNN.

Станом на 19 липня, напередодні оголошення президента Джо Байдена про його відмову від участі у виборах і підтримку Гарріс, частка Трампа в Trump Media & Technology Group була оцінена в трохи більше 4 мільярдів доларів. Наразі ж її вартість знизилася до приблизно 3,1 мільярда доларів, що відображає суттєве падіння акцій компанії.

Цей фінансовий спад стався на фоні активних дебатів і опитувань, що свідчать про конкурентну боротьбу між Трампом і Гарріс. Трейдери на Уолл-стріт використовують акції Trump Media як інструмент для прогнозування можливостей повернення Трампа в Білий дім. В разі його перемоги, Truth Social може стати ключовою платформою для президентських комунікацій.

Видання також зазначає, що акції Trump Media зазнали короткочасного падіння у червні після невдалої дебатної вистави Байдена, але знову зросли минулого місяця після спроби замаху на Трампа в Пенсільванії. Незважаючи на ці коливання, Truth Social продовжує мати труднощі з залученням нових користувачів. Згідно з даними Comscore, кількість унікальних відвідувачів платформи зменшилася на 38% у червні в порівнянні з минулим роком, що стало третім місяцем поспіль падіння.

Вартість акцій Trump Media демонструє значні коливання з моменту виходу на біржу в кінці березня. Експерти стверджують, що ці акції є "мемними" та торгуються більше на основі ажіотажу та імпульсу, ніж на фундаментальних економічних показниках. Дональд Трамп залишається домінуючою фігурою в компанії, володіючи 114,75 мільйонами акцій, очолюючи компанію і будучи найпопулярнішим користувачем Truth Social. Його статки оцінюються в 5,9 мільярдів доларів за даними Bloomberg.

Попри недавній спад, загальна оцінка Trump Media все ще становить 5,1 мільярда доларів. Проте деякі експерти вважають компанію переоціненою, оскільки вона генерує низький дохід, а Truth Social залишається незначним гравцем у світі соціальних мереж. Для порівняння, ринкова вартість Trump Media більше ніж удвічі перевищує 2,2 мільярда доларів JetBlue, хоча авіакомпанія отримала у 2300 разів більше доходу минулого року.

По материалам: e-news.com.ua
Добавить комментарий:
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:
 Введите верный ответ 
Комментариев (0)